باید "بیمارستانهای طب سنتی" در کشور تأسیس شوند
یک متخصص طب سنتی با اشاره به لزوم ترویج و توسعه طب سنتی طبق ابلاغیههای مقام معظم رهبری گفت: دولت جدید باید در راستای ارتقای سلامت جامعه با برخوردی عالمانه به فکر نظام طب سنتی باشد و "بیمارستانهای طب سنتی" در سطح کشور ایجاد کند.
دکتر علیاصغر زندهدل در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم با اشاره به تقابل پیدا و پنهان وزارت بهداشت با طب سنتی و لزوم ترویج و توسعه طب سنتی طبق ابلاغیههای مقام معظم رهبری اظهار کرد: مهمترین کاری که امروز وزارت بهداشت و رئیسجمهور جدید باید به آن فکر کنند این است که باید طب سنتی را در ایران نهادینه کنند.
این متخصص طب سنتی ابراز کرد: نهایی کردن با این هدف که آموزش طب سنتی بهشکل آکادمیک برای مردم و علاقهمندان به آن گذاشته شود یا یک واحد اجباری در دانشگاهها ایجاد کنند یا بهشکل دانشگاه و دانشکده طب سنتی همراه با پژوهشکدههای طب سنتی در گسترش آن نقش داشته باشند.
وی با بیان اینکه مانند بسیاری از کشورهای با سابقه طب سنتی، ایران قابلیت ایجاد و گسترش پژهشکدهها و دانشگاههای طب سنتی را دارد، ادامه داد: در سفر و تحقیق از کشورهایی که سابقهای از طب سنتی داشتند، متوجه شدم که پایه و اساس طب سنتی بیشتر این کشورها، طب اخلاطی ایران است.
این متخصص بیوتکنولوژی ژنتیک دفاعی با تأکید بر اینکه همه دنیا با طب ایرانی آشناست اما خود ایرانیها هیچ آشنایی با آن ندارند، گفت: وقتی طب ایرانی در دنیا حتی در چین و هند و اروپا اینقدر معروف است، در وزارت بهداشت ایران با آن چالش وجود دارد و درب مطبهای طب سنتی را یکییکی میبندند و خیلی زشت و زننده با درمانگران و پزشکان طب ایرانی و اسلامی برخورد میکنند طوری که انگار با یک مجرم برخورد میشود!
این محقق طب ایرانی ـ اسلامی با ابراز اینکه باید بهشکل آکادمیک با طب سنتی برخورد شود، افزود: باید به فکر راهاندازی یک نظام طب سنتی باشند تا کسانی که در این حوزه فعال هستند درجهبندی شوند و استاد از غیر استاد و حکیم از درمانگر مشخص شود؛ کسی که یک هفته آموزش دیده است با کسی که تمام عمرش در دانشگاهها درس خوانده و تدریس کرده است، تفکیک شود و محقق و استاد و درمانگر و متخصص دارای عنوان شوند تا هر کسی به خودش اجازه اهانت به فعالان این حوزه را ندهد یا عدهای به فکر سودجویی نباشند.
وی با اشاره به برخوردهای قضایی بیضابطه و بیقانونی که با مراکز طب ایرانی و اسلامی میشود، گفت: این برخوردها معمولاً سلیقگی است و مهمترین کاری که دولت جدید میتواند انجام دهد این است که وارد عرصه علمی شود یعنی به علم احترام بگزارد چرا که مکاتب علمی و معروف دنیا هیچکدام به پای طب سنتی ایرانی نمیرسند.
زندهدل راجع به سرمنشأ این چالشها خاطرنشان کرد: این امر تعارض منافع است چرا که با منفعت پزشکی مخالفت میشود و آنها را زیر سؤال میبرد مثلاً متخصصی برای درمان درد زانویی آن را جراحی میکند و 60 میلیون تومان دریافت میکند اما همین فرد میتواند با مراجعه به طب سنتی با 20 هزار تومان داروی ساده گیاهی و علتیابی بیماری درمان شود.
این متخصص بیوتکنولوژی ژنتیک دفاعی گفت: من با داشتن این مدرک، کار طب سنتی میکنم چرا که با این درمان و تحقیقاتی که روی طب اصیل ایرانی کردهام در درمان بیماران موفق شدهام؛ بیمارانی داشتهام که سالها از یک بیماری رنج میبردند اما با یک درمان ساده سنتی و داروی گیاهی درمان شدهاند حتی پزشکان متخصص بسیاری بهعنوان بیمار داشتهام که خودشان برای درمان به طب سنتی مراجعه کردهاند و درمان شدهاند بعد وزارت بهداشت خصمانه و جاهلانه با این طب اصیل برخورد میکند.
وی تأکید کرد: دولت جدید باید در راستای ارتقای سلامت جامعه با برخوردی عالمانه، به فکر نظام طب سنتی باشد و "بیمارستانهای طب سنتی" در سطح کشور ایجاد کند و پزشکان را براساس یک سازمان و دستورالعملهای سازمانی انتخاب کند؛ کوچکترین بیمارستانهای ما از بزرگترین بیمارستانهای سنتی هند و چین پردرآمدتر خواهند بود؛ هندی که 50 سال است نظام طب سنتی و بیمارستانهای تخصصی طب سنتی دارد چرا که طب ایرانی واقعاً غنی است و در هیچ بعد علمی، چیزی کم ندارد.
زندهدل متذکر شد: سازمان جهانی بهداشت خود جداگانه طب آلترناتیو را در همه دنیا بزرگ میکند و پشتیبانی میکند اما در ایران اینطور نیست؛ زمانی استادانی بیشتر مطرح بودند و پزشکانی بزرگ و باسواد محسوب میشدند که بیشترین مطالعه را روی کتابهای غربی داشتند اما کرونا به ما یاد داد آنهایی که زیاد درس غربیها را خواندهاند باسواد نیستند بلکه آنهایی که ایده دارند و براساس علوم علمی، پاسخگو هستند، بزرگ محسوب میشوند و این درسی است که طب سنتی به ما میدهد.
دیدگاه تان را بنویسید