کد خبر: 646541
تاریخ انتشار :

بهترین راهکار طبیعت در برابر سلول های سرطانی

عناب (Jujube)، که معمولاً رنگ آن قرمز یا قهوه ای و به اندازه یک زیتون است، میوه ای که اولین بار ۹۰۰۰ سال قبل از میلاد در جنوب آسیا پیدا شد. عناب با بیش از ۴۰ نام در سراسر جهان شناخته شده، که خرمای قرمز و خرمای چینی شایع ترین نام های آن هستند. در طب سنتی خواص عناب متفاوت و بیشمار است.

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

عناب بصورت تازه یا خشک مصرف می شود. عناب تازه طعمی شبیه سیب دارند، اما عناب خشک شده بسیار شبیه به خرما  با مشخصات تغذیه ای مشابه آن است. مانند دیگر میوه ها، عناب نیز سرشار از انرژی، ویتامین های ضروری و مواد معدنی مفید است که برای سلامتی مزایای فراوانی را به همراه دارد.

براساس طب سنتی از جمله خواص عناب درمان اضطراب، بی خوابی، محرک اشتها و کمک کننده به هضم است. این میوه امروزه برای درمان اختلالات گوارشی، فشار خون بالا، التهاب، تب، بی خوابی و عفونت های پوستی بکار برده می شود. اخیرا از آن در صنایع غذایی به عنوان افزودنی و طعم دهنده غذایی استفاده شده است.

مهمترین خواص عناب

ضد سرطان

پژوهش های علمی اخیر نشان داده است که آب عناب توان بالقوه ای در مهار سلولهای سرطانی دارد. پژوهشگران موسسه تحقیقاتی واکسن و سرم در ایران مطالعه ای را با هدف بررسی تاثیر آب این میوه در مرگ سلول های سرطانی مورد آزمایش قرار داده اند با استفاده از تجزیه و تحلیل قطعه DNA، محققان به این نتیجه دست یافتند که عصاره عناب موجب مرگ سلول های تومور انسان، به ویژه یک نوع خاص از لوسمی می شود. به طور کلی، این مطالعه علمی فوق العاده بودن خواص عناب را برای از بین بردن تومورها نشان داده است.

موثر در درمان بی خوابی

یکی دیگر از خواص عناب اینست که معمولاً در طب چینی از دانه های این میوه برای درمان مشکلات خواب مانند بی خوابی استفاده می شود. دانه ها و عصاره ی آن حاوی ترکیباتی به نام فلاونوئیدها، ساب وین و پلی ساکاریدها هستند. مطالعات نشان داده اند که محتوای سابینین بالا دارای عصاره آویشن می باشد که به عنوان یک آرام بخش طبیعی شناخته شده است و بر کل سیستم عصبی تاثیر آرامبخش دارد. نوشیدن یک فنجان چای عناب قبل از خواب ممکن است به درمان بی خوابی (بدون استفاده از دارو) کمک کند.

موثر بر دستگاه گوارش

این میوه به طور سنتی به عنوان پوره، چاشنی، چای یا سوپ به منظور بهبود هضم استفاده شده است. نتیجه تحقیقی که در مجله کشاورزی و مواد غذایی منتشر شده است، نشان داد که مصرف مناسب این میوه (۴۰ میلیگرم در هر روز) می تواند روند کار دستگاه گوارش را بهبود بخشد و مواجهه روده با آمونیاک سمی و سایر ترکیبات مضر را کاهش دهد.

حل مشکل یبوست مزمن

از مهمترین خواص عناب برای دستگاه گوارش کمک به درمان یبوست مزمن به شیوه ای کاملاً طبیعی است.

آرامسازی ذهن

مصرف عناب موجب آرام سازی ذهن و بدن می شود. به طور سنتی از این میوه به عنوان داروی ضد افسردگی، ضد اضطراب و ضد استرس طبیعی استفاده می شود.

کنترل فشار خون

یک فنجان عناب تازه حدود ۱۵ درصد از نیازهای روزانه پتاسیم بدن را تامین می کند. پتاسیم در تنظیم  فشار خون و در نتیجه برای سلامت قلب دخیل است.

جلوگیری از آسیب مغزی

گلوتامات یک تحریک کننده مهم مغزی است (سبب ایجاد نورون ها در نوروترانسمیترهای مغز می شود). سطوح بالا گلوتامات ممکن است باعث ایجاد آسیب مغزی در سکته های مغزی، صرع یا پارکینسون شود. مصرف منظم این میوه سطح گلوتامات را کاهش می دهد.پلاک آمیلوئید بتا (Aβ) در ایجاد بیماری آلزایمر دخیل است. عناب حاوی ترکیباتی است که اثرات سمی پلاک Aβ را بر روی نورون ها در سلول های مغزی انسان کاهش می دهد. پس در پیشگیری از آلزایمر موثر واقع می شود.

استروسیتها سلول های ستاره ای هستند که در مغز یافت می شوند که از طریق آزادسازی فاکتورهای رشد و کنترل آنزیم های آنتی اکسیدان، نورون ها را محافظت می کند. عصاره این میوه عملکرد آستروسیت را بهبود می بخشد.

 بهبود عملکرد شناختی

عناب رشد و تکثیر سلول های عصبی، سطح استروژن را در خون و همچنین ترشح میزان  استیل کولین را در مغز  افزایش می دهد. در نتیجه مصرف این میوه باعث می شود حافظه فضایی و ظرفیت یادگیری بهبود یابد.

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها