ابلاغ دستورالعمل کشوری برای کنترل تب کریمه کنگو
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از ابلاغ دستورالعمل کشوری مدیریت پیشگیری و کنترل بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو خبر داد.
به گزارش بهداشت نیوز، بهنام عرشی تصریح کرد: بـه لحاظ تهدید کـشور از مرزهـا و کـشورهای همـسایه و همچنـین سـهولت نقـل و انتقالات دام و در نتیجه وقوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو باید امکانات مقابله با آن فراهم شود.
هر ساله با آغاز فصل گرما، فعالیت کنه ها که مهمترین عامل انتقال تب کنگو به حیوان و دام بوده، شروع می شود و این یک بیماری ویروسی است که به انسان نیز منتقل می شود و باید مسایل بهداشتی و حفاظت فردی هنگام ذبح دام کاملا رعایت شود.
گفتنی است ، ویروس تب کریمه کنگو از طریق تماس با خون یا مایعات بدن آلوده از فردی به فرد دیگر، به خصوص در مراکز بیمارستانی با بهداشت ضعیف، سرایت میکند. اصولا کادر درمان، کارگران کشتارگاه ها و دامداران بیشتر از همه در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند.
همچنین معمولا پس از عفونت ناشی از نیش کنه، دوره کمون حدود ۱ تا ۳ روز است. البته در این شرایط بعضی از بیماران میتوانند حداکثر تا ۹ روز علائمی از خود نشان ندهد. پس از تماس با خون یا بافت های آلوده، دوره کمون حدود ۵ تا ۶ روز است و گاهی می تواند تا ۱۳ روز طول بکشد. سردرد، سرگیجه تب شدید(بالای ۵/۳۸ درجه)، درد کمر یا گردن، درد مفاصل، دردهای عضلانی، دل درد، استفراغ،اسهال، چشم های قرمز یا دردناک، حساسیت به نور، صورت برافروخته، قرمزی یا درد گلو، بروز لکه های قرمز رنگ روی سقف دهان یا گلو از جمله علائم این بیماری است.
از سوی دیگر برخی از بیماران نیز ممکن است زردی داشته باشند. در موارد شدید، تب کریمه کنگو میتواند باعث تغییرات خلقی، کاهش قدرت ادراک و سردرگمی شود. حتی پس از گذشت ۲ تا ۴ روز، ممکن است احساس خوابآلودگی و افسردگی کنید. بنابراین در صورت مشاهده هرگونه علایم سریعا به پزشک مراجعه کنید.
دیدگاه تان را بنویسید