سهام عدالت | فروش سهام عدالت | سود سهام عدالت
خبر فوقالعاده برای جاماندگان سهام عدالت | جاماندگان سهام عدالت هم پولدار میشوند
روز گذشته، رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی، از پیگیری ثبتنام مشمولان جدید سهام عدالت در کمیسیون اقتصادی مجلس خبر داد.
سهام عدالت گونهای یارانه است که بنابر نظر دولت نهم (ریاست جمهوری محمود احمدینژاد)، از طریق شرکتهای تعاونی عدالت استانی به مشمولان آن واگذار شد.در اواسط دهه ۱۳۸۰ دولت سهام خود را در ۴۹ شرکت بین مردم تقسیم کرد که با این کار بیش از ۴۹ میلیون نفر از جمعیت کشور مشمول دریافت سهام عدالت شدند. دولت، هدف از عرضه سهام عدالت را گسترش سهم بخش تعاون در اقتصاد ایران اعلام کرد. بنابر طرح سهام عدالت، بخشی از سهام شرکتهای دولتی معین، به قشرهای کمدرآمدتر فروخته میشود.در ادامه آخرین خبر از سهام عدالت را می خوانیم.
حسن شجاعی، رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی، با اشاره به رخ دادن برخی از اشتباهات در زمان ثبتنام سهام عدالت گفت: یکی از اشتباهات در زمان ثبتنام سهام عدالت این بود که این سهام بر اساس دهکهای جمعیتی به مشمولان داده شد و این در حالی است که باید بر اساس دهکهای درآمدی میان افراد توزیع میشد؛ چراکه توزیع سهام عدالت بر اساس دهکهای جمعیتی موجب شد که به عنوان مثال یک کارمند ساده و یک معاون وزیر، هر دو با وجود تفاوت حقوق و احتمالاً دارایی و درآمد، از سهام عدالت یکسان برخوردار شوند.
به گفته وی، موضوع ثبتنام از مشمولان جدید توسط کمیسیون اقتصادی مجلس در حال پیگیری است و باید منتظر ماند و دید خروجی تصمیمات نمایندگان در این کمیسیون چیست و تحت چه شرایطی و در چه زمانی ثبتنام از مشمولان جدید و جاماندگان سهام عدالت صورت میگیرد. در صورتی که کار ثبتنام از سهامداران عدالت به ثمر برسد و آغاز شود، بدون شک اعضای جدید کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی که سهام عدالت ندارند، باید در اولویت دریافت این سهام قرار گیرند.
۲۱ فروردین ماه، پورابراهیمی، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز، از آغاز واگذاری سهام عدالت به جاماندگان در سال جاری خبر داد و گفت: از خردادماه، فراخوان واگذاری سهام به این مشمولان انجام میشود.
بنابر آخرین آمارها، حدود ۲۰ میلیون نفر از افراد جامعه که واجد دریافت سهام عدالت هستند، به هر دلیلی جاماندهاند و این سهام به آنها واگذار نشده است. همچنین، حدود دو میلیون و ۳۰۰هزار نفر از افراد تحت پوشش کمیته امداد و بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی، فاقد سهام عدالت هستند و این افراد نیز باید تعیین تکلیف شوند.
لازم به ذکر است که شب گذشته نیز، جاماندگان سهام عدالت و افرادی که یارانه معیشتی میگیرند، مشمول یارانه رمضان شدند و ۱۵۰ هزار تومان به ازای هر نفر به حساب آنها واریز شد. البته اگر سود سهام عدالت را دریافت کرده باشید، یارانه رمضان به حساب شما واریز نخواهد شد.
دستیار رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت گفت: تصمیمگیری در مورد معاملاتی شدن سهام عدالت منتظر تصمیم شورای عالی بورس است.
پیمان حدادی در مورد اینکه آیا نمایندگان سهامداران عدالت در روش غیرمستقیم برای مجامع شرکتهای سرمایهپذیر به موقع معرفی میشوند، گفت: براساس مصوبه 13 بهمن 1400 شورای عالی بورس، وزیر امور اقتصادی و دارایی در 2 اسفند سال گذشته نماینده حقیقی شورای عالی بورس و نماینده وزارت اقتصاد را برای کارگروه سه نفره امور مجامع سهام عدالت معرفی کرد. همچنین کانون شرکتهای سرمایهگذاری استانی هم نماینده خود را معرفی کرد و بنابراین کارگروه سه نفره برای مجامع شرکتهای سرمایهپذیر عدالت در روش غیرمستقیم به تناسب هر مجمع و هر رشته معرفی میشوند.
وی همچنین گفت: جلسات کارگروه تعیین نماینده سهامداران غیرمستقیم برای مجامع شرکتهای سرمایهپذیر به طور مرتب برگزار میشود. در روز چهارشنبه 24 فروردین هم جلسه برگزار شد و نماینده کانون شرکتهای سرمایهگذاری هم در این جلسه حضور داشت. ممکن است برخی هفتهها به خاطر ضرورت بیش از یک جلسه برگزار شود.
حدادی این را هم گفت: نماینده سهامداران عدالت در روش غیرمستقیم به تناسب فعالیت شرکتهای سرمایهپذیر یک فرد را به عنوان نماینده سهامداران معرفی میکند تا مجمع شرکتها سر وقت برگزار شود. برای سهامداران روش مستقیم هم خود سهامدار عدالت هم میتواند در مجامع شرکت کند.
دستیار ویژه سهام عدالت رئیس سازمان بورس در مورد اینکه آیا مجامع شرکتهای سرمایهپذیر معطل معرفی نمایندگان میمانند گفت: تاکنون موردی وجود نداشته. قبلا هم نمایندگان سهام عدالت برای مجامع شرکتهای سرمایهپذیر معرفی شدند. برای مجامع آینده نیز نماینده سهامداران معرفی میشوند.
حدادی افزود: یکی از اعضای کارگروه عضو حقیقی شورای عالی بورس است که معرفی شده است و یکی از اعضا هم نماینده وزارت اقتصاد به عنوان متولی اصلی سهام عدالت برای مجامع امور سهام عدالت معرفی میشود و یک نفر هم از طرف کانون شرکتهای سرمایهگذاری استانی انتخاب میشود که این کارگروه تاکنون یک جلسه برگزار کرده. همچنین کارگروه دیگری برای اصلاح آئیننامه معاملاتی سهام عدالت با حضور 10 نهاد و سازمان تشکیل میشود که این کارگروه هم تاکنون چهار جلسه برگزار کرده است و جلسه بعدی آن برای اصلاح آئیننامه سهام عدالت هفته آینده برگزار خواهد شد. تاکنون بخشی از آئیننامه اجرایی اصلاح شده و بخشی نیز در دستور اصلاح قرار دارد.
حدادی این را هم گفت: گاهی به تناسب موضوعات روز که پیش میآید جلسات اصلاح آئیننامه سهام عدالت به عقب میافتد. مثلا وقتی که موضوع تقسیم سود سهام عدالت مطرح بود، بحث اصلاح آئیننامه اجرایی سهام عدالت به تعویق افتاد.
دستیار رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت در مورد اینکه معاملات سهام عدالت از چه زمانی آزاد میشود گفت: بستگی به تصمیم شورای عالی بورس دارد که هنوز تصمیم نگرفته است.
حدادی همچنین در مورد سود شرکتهای غیربورسی حاضر در پرتفوی سهام عدالت نیز گفت: این هم از موضوعاتی است که در جلسه بعدی کارگروه سهام عدالت و شورای عالی بورس در مورد آن صحبت میشود. هنوز بخشی از سود شرکتهای وصول شده و به خزانه واریز شده و بخشی نیز هنوز وصول نشده است. باید سود شرکتهای غیربورسی هم تجمیع شود و بعد از آن شورای عالی بورس تصمیم میگیرد، چگونه این سود برای سهامداران واریز شود.
وی این را هم گفت: البته بخشی از سود شرکتهای سرمایهپذیر صرف افزایش سرمایه شرکتها میشود و بخشی نیز برای توزیع بین سهامداران اختصاص مییابد.
دیدگاه تان را بنویسید