رتبه بندی معلمان | زمان اجرای رتبه بندی معلمان
خبر فوق العاده از رتبه بندی معلمان | افزایش ۹۰ درصدی حقوق معلمان
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: در آییننامه رتبهبندی معلمان، همه معلمان رتبه میگیرند و هیچ محدودیتی برای کسب رتبههای پنجگانه وجود ندارد و هیچ سهمیهای برای رتبههای پنجگانه پیشبینی نشده است.

طرح رتبهبندی معلمان دارای ابعاد و زوایای مختلفی است که فرهنگیان باید نسبت به آن آشنایی داشته باشند .رتبهبندی معلمان بر اساس اعلام مسوولان وزارت آموزش و پرورش فرآیندی است که منجر به ارتقای کیفیت در آموزش و پرورش میشود و هدف مستقیم رتبه بندی معلمان افزایش حقوق نیست اما منجر به افزایش حقوق هم میشود.مرحله اول طرح رتبه بندی معلمان در نیمه ابتدایی سال ۹۴ با بار مالی ۱۳۰۰ میلیارد تومان اجرا شد . در ادامه آخرین خبر از رتبه بندی معلمان را می خوانیم.
صادق ستاریفرد سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در گفتگو با خبرنگار آموزش و پرورش درباره رتبهبندی معلمان اظهار کرد: برای تدوین آییننامه رتبهبندی معلمان سعی شد که مشارکت جمعی عوامل مؤثر و ذینفعان در نظر گرفته شود و سعی شد نظرات مدیرانکل استانها و مدیران مناطق آموزش و پرورش کشور مد نظر قرار گیرد.
وی ادامه داد: وزارت آموزش و پرورش آییننامه رتبهبندی معلمان را پیشنهاد کرده است فلذا در فرایند بررسی در کمیسیونهای دولت و در صحن هیأت وزیران، امکان جرح و تعدیل مفاد آییننامه حتما وجود دارد.
افزایش حقوق از ۴۵ درصد تا ۹۰ درصد
ستاریفرد به تفاوت لایحه رتبهبندی معلمان و آنچه قرار است اجرا شود، اشاره کرد و افزود: در لایحهای که دولت قبل فرستاده بود، موضوع رتبهبندی را سهمیهبندی کرده بود و به نحوی پیشبینی شده بود که حداقل ۵۵ درصد معلمان در رتبه یک و دو قرار بگیرند و پیشبینی شده بود صرفا ۱۰ درصد معلمان در رتبه ۵ قرار گیرند.
وی اضافه کرد: در لایحه رتبهبندی، افزایش حقوق را ۲۵ درصد عنوان کرده بودند در صورتی که در متنی که قرار است اجرا شود افزایش حقوق از ۴۵ درصد تا ۹۰ درصد هست.
همه معلمان حداقل در یک رتبه قرار خواهند گرفت
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در لایحه صراحتا گفته بودند معلمانی که دارای حداقل ۲ سال سابقه هستند باید مشمول رتبهبندی شوند یعنی معلمان سال اول و دوم مشمول رتبهبندی نمیشدند، اضافه کرد: در حال حاضر همه معلمان مشمول رتبهبندی میشوند.
وی ادامه داد: در آییننامه رتبهبندی معلمان، همه معلمان حداقل در یک رتبه قرار خواهند گرفت و هیچ محدودیتی برای کسب رتبههای پنجگانه وجود ندارد و هیچ سهمیهای برای رتبههای پنجگانه پیشبینی نشده است.
پیشبینی یک سال تعجیل در کسب رتبه معلمان مدارس روستایی، عشایری و مرزی و استثنایی
ستاریفرد اظهار کرد: در لایحه پیشنهادی دولت به مجلس، سنوات ارفاقی و تعجیل در کسب رتبه، اساسا پیشبینی نشده بود، اما انشاءالله این آییننامه و قانون به نحوی اجرا میشود که برای معلمان شاغل در مدارس روستایی و عشایری و مرزی و معلمان مدارس ابتدایی و استثنایی، یک سال تعجیل در کسب رتبه خواهیم داشت.
وی اضافه کرد: در ارزیابی رتبهها و امتیازات مربوط به هر رتبه، اصل و محوریت را بر اعتماد به خود آموزش و پرورش گذاشتیم و اصل بر اعتماد به مدرسه و هیأت ممیزه هر منطقه و ناحیه آموزشی و پرورشی است لذا این دو مرجع، مدرسه و هیأت ممیزه منطقه یا ناحیه آموزشی و پرورشی تعیینکننده رتبه معلمان خواهند بود.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: همه معلمان ۵ سال در هر رتبه باید بمانند تا وارد رتبه بعدی شوند، اما معلمان روستایی، عشایری و مرزی، معلمان دورههای ابتدایی و استثنایی، ۴ سال در هر رتبه میمانند یعنی یکسال زودتر رتبه میگیرند.
یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش در نشست با تعدادی از فرهنگیان، اظهار کرد: معلمان در هر زمان، شرایط و موقعیتی، معلمی خود را فراموش نمیکنند و بر همین اساس در ایام کرونا وظایف خود را با تلاش دو چندان انجام دادند؛ لذا این تلاش و فداکاری معلمان شایسته تقدیر است و تمام تلاشم را برای بهبود معیشت و منزلت معلمان انجام میدهم.
وی با اشاره به تصویب قانون رتبه بندی فرهنگیان گفت: دولت تلاش خواهد کرد تا این قانون به بهترین شکل اجرا شود و به ارتقای منزلت و معیشت معلمان منجر شود؛ همچنین برای همسانسازی حقوق فرهنگیان برنامه ریزی خواهد شد.
نوری با اشاره به دستاوردهای سفرهای استانی دولت، ادامه داد: تا کنون سه هزار میلیارد تومان در سفرهای استانی برای تکمیل پروژههای نیمه تمام در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به وظایف آموزش و پرورش در اجرای سند تحول اظهار کرد: اجرایی سازی سند تحول بنیادین فقط در مدرسه اتفاق میافتد و مقرر شده بخشی از مناطق کشور از جمله شهرستانها و نواحی آن را اجرایی کنند.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه معلمان ظرفیت اجرایی کردن سند تحول را دارند، افزود: یک دانشآموز، رتبه اول قرائت قرآن و یک معلم، رتبه اول ترتیل قرآن را در مسابقات جهانی را کسب کردهاند که این رتبه ها نشان دهنده توانمندی معلمان و فرهنگیان در اجرای سند تحول است.
وی با اشاره به بازگشایی مدارس، بیان کرد: کشورهای زیادی با رعایت پروتکلهای بهداشتی، مدارس را باز نگه داشتند، زیرا تعطیلی مدارس آسیبهای زیادی برای دانشآموزان و نظام آموزشی کشور دارد و آموزش و پرورش برای جبران این نقص، با رعایت پروتکلهای بهداشتی اقدام به بازگشایی مدارس کرد.
دیدگاه تان را بنویسید