راهکار دولت برای جبران اصلاح نظام پرداخت یارانهها
ایسنا/ معاون پارلمانی رئیسجمهور گفت: از زمان آغاز دولت جدید بحث واکسیناسیون و موضوع بهداشت و سلامت مردم مورد پیگیری جدی قرار گرفت و در ادامه سفرهای استانی با بررسی مشکلات و اولویتها تصمیم گرفته میشود تا برای رفع محرومیتها اقدامات لازم انجام شود.
سید محمد حسینی معاون پارلمانی رئیسجمهور روز گذشته در سفری یکروزه به قوچان از کارخانه خوراک دام و طیور در شهرک صنعتی شماره دو این شهرستان دیدار کرد.
وی در ادامه از کارخانه دوچرخهسازی آساک، بازارچه مرزی و گمرک باجگیران دیدار کرد و در ادامه با حضور در گود طبیعی رهورد در شانزدهمین دور مسابقات کشتی با چوخه جام گرامیداشت سردار شهید بابا محمد رستمی از این مسابقات دیدار کرد.
حسینی در نشست با جمعی از مردم و مسئولان در سالن اجتماعات گمرک باجگیران، عنوان کرد: خوشبختانه در سفر اخیر رئیسجمهور و هیأت دولت به خراسان رضوی و شهرستان قوچان مصوبات خوبی به تصویب رسیده که باید دنبال شده و عملیاتی شود.
وی افزود: یکی از این مصوبات موضوع گاز کشی منطقه است که میتواند در منطقه تأثیرگذار باشد.
معاون پارلمانی رئیسجمهور با اشاره به تعطیلی مرز باجگیران و رکود حاصل از آن گفت: در مجلس پنجم از نزدیک وضعیت این منطقه را بررسی کردیم اما الان میبینیم که اینجا سوت و کور است. جایی که باید جای مبادله کالا باشد نباید اینچنین باشد.
وی با بیان اینکه دولت بعد از سلامت مسئله معیشت را در اولویت دارد، اظهار کرد: مرزهای ما نباید خالی از سکنه باشد. با کمک دولت و با زیرساختهایی که در کشور داریم باید علاوه بر مردم منطقه همه مردم را ترغیب کنیم تا در این مناطق کار کنند اما در حال حاضر در مرز باجگیران به دلیل مشکلاتی که در منطقه ایجاد شده آسیب فراوانی به اقتصاد مردم وارد شده و عدهای را مجبور به مهاجرت کرده است.
حسینی با اشاره به برقراری تماس تلفنی با ارباب خالص سفیر ایران در ترکمنستان در خصوص آخرین وضعیت مرز باجگیران اظهار کرد: طبق صحبتهایی که با سفیر ایران داشتیم گفته شد که علت تعطیلی مرز باجگیران سختگیریهای ویژه ترکمنستان در خصوص کروناست و حتی برای اتباع خود برای بازگشت به کشور مقررات سخت گیرانهای دارد که به تدریج این محدودیتها در حال رفع است. همچنین در گذشته به منظور مبادله کالا از طریق بازارچه نیز این کشور تقاضاهایی مطرح کرده که متأسفانه دنبال نشده است.
وی افزود: علاوه بر مرز باجگیران سه مرز دیگر با کشور ترکمنستان فعال شده است و در حال حاضر تمرکز ما برای مرز باجگیران است و با پیگیریهای لازم به دنبال آن هستیم تا با فراهم کردن تجهیزات لازم از ناحیه ما بهانهای دست آنها نباشد.
معاون پارلمانی رئیسجمهور با اشاره به پیشنهاد بررسی موضوع مرز باجگیران در گفت وگوی دوجانبه رئیسجمهوری اسلامی ایران با رئیسجمهور کشور ترکمنستان گفت: از زمان آغاز دولت جدید موضوع واکسیناسیون و موضوع بهداشت و سلامت مردم مورد پیگیری جدی قرار گرفت و در ادامه سفرهای استانی با بررسی مشکلات و اولویتها تصمیم گرفته میشود تا برای رفع محرومیتها اقدامات لازم انجام شود.
وی با اشاره به پست معاونت اقتصادی در وزارت امور خارجه گفت: این وزارتخانه تنها کار سیاسی انجام نمیدهد و کارهای فرهنگی و مبادلات اقتصادی نیز باید مدنظر باشد.
حسینی با اشاره به ایجاد روابط مطلوب با کشورهای همسایه، یادآور شد: طی مقطعی نگاه به اروپا و چند کشور خاص بود اما امروز نگاه دولت به دیگر کشورها به منظور تحکیم روابط است.
کمک مستقیم و توزیع یارانه راهکار دولت برای جبران اصلاح نظام پرداخت یارانهها و بهینه سازی آن
معاون پارلمانی رئیسجمهور در جمع خبرنگاران با بیان این مطلب که اصلاح نظام پرداخت یارانهها و بهینه سازی آن باید به گونهای اجرا شود که بار سنگین و هزینهای بر دوش مردم نداشته باشد، عنوان کرد: با تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی فسادی در کشور به وجود آمد که باعث شد عدهای از آن بهره برده و آنگونه که باید نتیجهای برای مردم حاصل نمیشد.
وی افزود: در بودجه سال ۱۴۰۱ با توافق نمایندگان و هماهنگی دولت و مجلس تصمیم به حذف این نوع ارز اتخاذ شده است اما باید به گونهای اجرا شود که بار سنگین و هزینهای بر دوش مردم نداشته باشد و دولت باید با کمکهای مستقیم و تخصیص یارانه آن را جبران کند.
حسینی ادامه داد: به دلیل ارزانی کالا در کشور این اقلام قاچاق میشوند و کشورهای همسایه بیشتر بهره میبرند لذا دولت با تأمل و تدبیر کار را پیش برده و با اطلاع رسانی به موقع نگرانی مردم برطرف شود.
وی با اشاره به سفرهای استانی رئیسجمهور و هیأت دولت و اعزام هیأتی به شهرستانها برای پیگیری مصوبات گفت: امروز فرصتی شد تا از شهرک صنعتی قوچان بازدید داشته باشیم و پس از آن بازدید از شهرک صنعتی شماره ۱ و به ویژه از کارخانه بزرگ آساک دوچرخ که وقفهای در فعالیت آن به وجود آمده بود، با همت دستگاه قضا و قوه قضائیه شرایط بهتری را در حال حاضر دارد که باید دولت هم حمایتهای لازم را از این واحد تولیدی داشته باشد تا بتواند نیاز کشور را تأمین کند و در زمینه صادرات نیز فعالیت داشته باشد.
معاون پارلمانی رئیسجمهور در پاسخ به سؤالی مبنی بر چگونگی ارتباط دولت و مجلس در حوزه حمایت از واحدهای تولیدی بیان کرد: حضور رئیسجمهور در جایگاه ریاست قوه قضاییه در گذشته کمک شایانی در زمینه حمایت از واحدهای تولیدی متوقف شده و رفع موانع تولید داشته است.
وی اظهار کرد: با توجه به تجارب پیشین تیمی مخصوص برای رفع موانع تشکیل شده است تا با حضور در استانها برای رفع مشکلات و موانع تولید و بر اساس تأکیدات رهبری برای حمایت از تولید داخلی فعال شوند و امیدواریم با همکاری مجلس و دولت شاهد رونق تولید باشیم و موقعیتهای شغلی که فراهم میشود در نهایت به نفع کشور باشد.
دیدگاه تان را بنویسید