خبر خوش برای متقاضیان وام فوری | شرایط دریافت وام فوری ۲۰۰ میلیونی
براساس دستورالعمل بانک مرکزی، از این به بعد پرداخت وامهای خرد تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان با اخذ وثیقه مبتنی بر اعتبارسنجی خواهد بود.
وام فوری گرفتن یکی از راه هایی است که از قدیم الایام برای کمک به هزینه های زندگی در هر زمینه ای استفاده می شده است .وام فوری مجموعهای از وامهای قرضالحسنه و تسهیلات بانکی وسوسهبرانگیز است. صاحبان مشاغل، زوجهای جوان، کارآفرینان، مسکنجویان و خلاصه هر کسی که قصد ایجاد تحولی در زمینه شغلی، زندگی و تحصیلی خود دارد؛ میتواند از وام فوری بانک بهعنوان یک وجه کمکی بهرهمند شود. دریافت وام فوری از هر بانک شرایط ویژه ای دارد.در ادامه به آخرین اخبار از وام فوری می پردازیم.
بانک مرکزی ضمن ابلاغ دستورالعمل اجرایی پرداخت تسهیلات خرد اعلام کرده که از تاریخ ابلاغ این دستورالعمل، بانکها باید تسهیلات خرد اعطایی را بر اساس شرایط، امتیاز اعتباری، رتبه اعتباری داخلی و سقف اعتبار مشتری در قالب قراردادهای فروش اقساطی، اجاره به شرط تملیک، مرابحه، جعاله و قرضالحسنه به مشتری پرداخت کنند.
بانک مرکزی همچنین تأکید کرده که حداکثر مجموع اصل تسهیالت ریالی خرد قابل پرداخت به هر مشتری در سطح تمامی مؤسسات اعتباری مبلغ دو میلیارد ریال میباشد.
علاوه بر این، بانکها باید قبل از اعطای تسهیلات، نسبت به استعلام سابقه چک برگشتی و بدهی غیرجاری مشتری اقدام کنند زیرا، اعطای تسهیلات خرد به مشتری دارای چک برگشتی رفع سوءاثر نشده یا بدهی غیرجاری تا زمان رفع سوءاثر از چک برگشتی و تعیین تکلیف بدهی غیرجاری مطابق ضوابط ابلاغی مربوط ممنوع است.
طبق ماده ۶ دستورالعمل اجرایی پرداخت تسهیلات خرد تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان، بانک ها باید در پرداخت تسهیلات خرد به مشتری دارای سابقه و امتیاز اعتباری، بانک میتواند با رعایت تکالیف قانونی و مقررات مرتبط، متناسب با امتیاز اعتباری مشتری، میزان تسهیلات خرد اعطایی و درجهی نقدشوندگی وثایق و تضامین ارائه شده، حداکثر دو مورد از تضامین و وثایق به شرح موارد درج شده در فهرست زیر از تسهیلاتگیرنده یا ضامن دریافت کنند.
بنابراین، وثایق قابل اخذ برای دریافت یک وام خرد تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان به شرح زیر است:
اوراق تجاری از قبیل چک یا سفته مشتری؛
اوراق بدهی اعم از اوراق پذیرفته شده در بازار سرمایه و غیر آن؛
سهام شرکتهای پذیرفته شده در بورس از جمله سهام عدالت؛
واحدهای سرمایهگذاری صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله در بورس؛
چک یا سفته توسط ضامن؛
اموال عینی با ارزش عرفی از قبیل خودرو، مسکوکات یا مصنوعات طلا؛
حسابیارانه اشخاص؛
گواهی کسر از حقوق توسط مشتری یا ضامن؛
ضمانت یک نفر کاسب دارای پروانه کسب که در زمان اعطای تسهیلات دارای فعالیت اقتصادی دایر باشد؛
در مناطق روستایی ضمانت یک نفر ساکن روستا که اهلیت و صلاحیت وی توسط شورای اسلامی روستا مورد تایید واقع گردد ممهور به مهر شورای اسلامی روستا؛
سیم کارت دایمی ثبت شده تحت مالکیت مشتری؛
برای روستائیان، کشاورزان، دامداران سنتی و عشایر، پروانه چرای دام، پروانه چاه کشاورزی، سند مالکیت اراضی کشاورزی، ضمانت زنجیرهای؛
ضمانت صادره توسط بنگاه محل اشتغال مشتری، متضمن تضمین دیون تسهیلاتگیرنده؛
قرارداد لازمالاجرا؛
سایر تضامین متناسب با امتیاز اعتباری مشتری و تشخیص موسسه اعتباری.
البته، در اعطای تسهیلات خرد به مشتری فاقد سابقه و امتیاز اعتباری، بانک میتواند متناسب با سطح درآمد مشتری و توان بازپرداخت اقساط توسط وی، با اخذ حداکثر دو مورد از وثایق برای بار نخست تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان در سطح تمامی موسسات اعتباری تسهیلات خرد اعطا کند.
لازم به ذکر است که براساس دستورالعمل بانک مرکزی، دریافت هر گونه وثیقه نقدی از مشتری در اعطای تسهیلات خرد، در قالب انواع سپردهها ممنوع است.
بانک مرکزی درراستای سیاستهای تشویق فرزندآوری طی بخشنامهای به بانکهای عامل مسکن، تجارت، صادرات، کشاورزی، توسعه تعاون و پست بانک، پرداخت وام قرضالحسنه ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن به خانوارهای دارای فرزند سوم را ابلاغ کرد و براین اساس تسهیلات قرضالحسنه ودیعه یا خرید یا ساخت مسکن (بنا به درخواست خانواده) با بازپرداخت حداکثر ۲۰ساله برای خانوادههای فاقد مسکن که در سال ۹۹ به بعد صاحب فرزند سوم یا بیشتر شده یا میشوند به میزان ۲۰۰ میلیون تومان پرداخت میشود.
بر اساس بخشنامه بانک مرکزی، بانکها مکلفند مبتنی بر اعتبارسنجی متقاضیان، با اخذ سفته از متقاضی و یا یک ضامن معتبر به پرداخت تسهیلات اقدام کنند.
مهمترین شرط پرداخت این وام داشتن سه فرزند است. مشمولان وام ۲۰۰ میلیونی ودیعه مسکن خانوارهایی هستند که صاحب فرزند سوم شدهاند و اگر خانوادهای از سال ۹۹ به بعد صاحب فرزند سوم و بیشتر شده باشند، میتواند به شعب بانکهای اعلام شده مراجعه و تقاضای وام ۲۰۰ میلیونی کند.
سهمیه هر بانک برای اعطای تسهیلات یاد شده مبلغ ۱۵۰ میلیارد تومان تعیین شده و ۶ بانک عامل در مجموع ۹۰۰ میلیارد تومان وام ودیعه، خرید یا ساخت مسکن ۲۰۰ میلیون تومانی راپرداخت خواهند کرد.
وام خوداشتغالی بانک مسکن به افرادی پرداخت میشود که معرفی نامه خود را از سازمان بهزیستی، بنیاد شهید و امور ایثاگران یا کمیته امداد دریافت کرده باشند و به یکی از شعب بانک مسکن ارائه دهند. در صورتی که کسی خواهان این وام باشد، سقف تسهیلات برای وی ۱۰۰ میلیون تومان خواهد بود. ولی اگر کارفرمای واجد شرایطی این وام را از بانک مسکن درخواست کند، تسهیلات مذکور برای او حداکثر تا ۲۰۰ میلیون تومان افزایش پیدا خواهد کرد. افرادی که شرایط یاد شده را داشته و مایل به دریافت این تسهیلات هستند، باید در یکی از شعب بانک مسکن سپرده قرض الحسنه داشته باشند و مانده حساب آنها هم در حساب مذکور دستکم به ۱۰۰ هزار تومان برسد.
ضمانت اصلی برای پرداخت این تسهیلات، ضامن رسمی و سند ملکی است. به این صورت که برای تسهیلات تا سقف ۵۰ میلیون تومان، داشتن دو ضامن معتبر کافی بوده، اما برای مبالغ بیشتر باید سند ملکی به شعبه بانک ارائه شود. حداکثر مدت زمان بازپرداخت این تسهیلات هم ۸۴ ماه ذکر شده است.
براساس اعلام بانک مسکن، متقاضیان نباید دارای بدهی معوق یا چک برگشتی در سیستم بانکی باشند. در حالی که اقساط در موعد مشخص شده پرداخت نشوند، نرخ وجه التزام آنها ۱۲ درصد خواهد بود.
در صورتی که بانک به فردی وام ۱۰۰ میلیون تومانی را با مدت زمان بازپرداخت ۸۴ ماهه اعطا کند، مبلغ هر قسط برای وی یک میلیون و ۲۹۸ هزار و ۷۰۱ تومان خواهد بود.
خرید خودروها در این روزها کاربسیار دشواری است و به نقدینگی زیادی احتیاج دارد. برخی بانکها به منظور کمک به مشتریان واجد شرایط برای تامین نقدینگی خرید خودرو، به آنها وام اعطا میکنند. بانک سامان یکی از این بانکها است که به متقاضیان واجد شرایط وام خودرو ۱۰۰ میلیون تومانی میپردازد.
مبلغ ذکر شده، سقف وام خرید خودرو بانک سامان است. این بانک براساس شرایط و ضوابطی تسهیلات خرید خودرو را به افراد متقاضی میپردازد. طبق تمهیدات این بانک، وام پرداختی به افراد واجد شرایط معادل ۸۰ درصد ارزش خودرو خریداری شده خواهد بود. سود این وام ۱۸ درصد اعلام شده است. وام گیرندگان حداکثر ظرف مدت ۳۶ ماه امکان بازپرداخت این تسهیلات را دارند.
کسانی که خواهان وام خرید خودرو هستند باید در یکی از شعب بانک سامان سپرده کوتاه مدت عادی داشته باشند. درضمن داشتن۳تا شش ماه گردش حساب هم برای دریافت این وام ضروری است. ضمانت اصلی برای پرداخت این تسهیلات، سند ملکی است و طبق اطلاعات رده، بانک برای پرداخت این تسهیلات ضامن معتبر نمیخواهد. براساس قوانین پرداخت وام، وام گیرندگان نباید دارای بدهی معوق یا چک برگشتی در سیستم بانکی باشند. ضمنا پرداخت هزینههای جانبی مثل حق کارشناسی خودرو، کارمزد تسهیلات اعطایی، تشکیل پرونده و مواردی از این قبیل برعهده متقاضیان است.
در صورتی که فردی بیشترین مبلغ وام را با نرخ اعلامی دریافت کند و مدت زمان بازپرداخت هم برای وی همان ۳۶ ماه تعیین شود، مبلغ هر قسط برای او سه میلیون و ۶۱۵ هزار و ۲۴۰ تومان خواهد بود. کل سود این مبلغ وام ۳۳ میلیون و ۱۴۸ هزار و ۶۲۴ تومان و مجموع رقم وام و سود آن ۱۳۱ میلیون و ۲۰۵ هزار تومان است.
وام قرض الحسنه اشتغالزایی طبق بخشنامه جدید بانک مرکزی امسال افزایش پیدا کرده است. ابلاغیه جدید بانک مرکزی به بانکهای مهر و رسالت نشان میدهد، وام قرض الحسنه اشتغالزایی نسبت به پارسال پنج برابر شده و سقف تسهیلات قرض الحسنه رشد چهار برابری خواهد داشت. برای دریافت وام قرض الحسنه اشتغالزایی و تسهیلات قرض الحسنه به جز بانکهای رسالت و مهر نباید روی بانکهای دیگر حساب باز کنیم. مدت بازپرداخت وام قرض الحسنه اشتغالزایی درقیاس با پارسال از ۶۰ به ۸۶ ماه رسیده است و دریافت کنندگان وام قرض الحسنه هم بهجای ۳۶ ماه حالا ۶۰ ماه برای تسویه حساب مهلت دارند.
دیدگاه تان را بنویسید