ارزش سهام عدالت | ارزش سهام عدالت امروز
کاهش ارزش سهام عدالت | ارزش سهام عدالت امروز
بورس در هفتهای که گذشت در حدود دو درصد افت داشت و سهام عدالت نیز همسو با شاخص کل بورس حرکت کرد.

ارزش سهام عدالت از زمان آزادسازی سهام عدالت، تاکنون، با نوسانات زیادی روبرو بوده است. ارزش سهام عدالت معمولا متناسب با افزاش یا کاهش بورس تغییر میکند. ارزش سهام عدالت در چند ماه اخیر با کاهش بسیاری روبرو بوده است به طوریکه ارزش سهام عدالت را اک نون زیر 10 میلیون تومان معامله می کنند. در ادامه ارزش سهام عدالت را می خوانید.
سهام عدالت در پایان آخرین هفته خرداد، بیش از یک درصد افت داشت. همچنین شاخص کل بورس دو درصد کاهش یافت و در سطح یک میلیون و ۵۳۳ هزار واحدی به کار خود خاتمه دارد.
ارزش سبد ۵۳۲ هزار تومانی در پایان روزهای کاری این هفته، یعنی یک تیر، به ۱۴ میلیون و ۴۶۴ هزار تومان رسید. این در حالی است که ارزش این سبد در هفته قبل روی قیمت ۱۴ میلیون و ۷۸۹ هزار تومان قرار داشت.
ارزش سبد یک میلیونی سهام عدالت نیز در پایان این هفته روی رقم ۲۷ میلیون و ۲۴۴ هزار تومان ایستاد. این سبد در هفته گذشته ۲۷ میلیون و ۸۶۴ هزار تومان ارزش داشت.
همچنین ارزش سبد ۴۹۲ هزار تومانی طی روز چهارشنبه با ۱۳ میلیون و ۴۰۶ هزار تومان برابر شد. این ازرش در هفته قبل معادل ۱۳ میلیون و ۷۱۲ هزار تومان بود.
بدین ترتیب ارزش ۶٠ درصد قابل فروش سبد ۵۳۲ هزار تومانی به هشت میلیون و ۶۷۸ هزار تومان رسید.
بر اساس اعلام مسوولان قرار است از تیر امسال، اختصاص سهام عدالت به جاماندگان آغاز شود. در این دوره نیازی به ثبتنام نیست و تنها مشمولانی که توسط دولت مشخص شدهاند میتوانند آن را دریافت کنند.
بر اساس آمارها،۲۰ میلیون جامانده در این حوزه وجود دارند وفقط بعضی از جاماندگان قرار است سهام میگیرند. مشخص نیست به باقی افراد جامعه سهام اختصاص مییابد یا خیر.
گروه اول کسانی هستند که سهام عدالت برای آنها صادر شده است اما دستگاههای مرتبط دعوتنامه را به موقع به دست این افراد نرساندند. قریب به دو میلیون نفر در این لیست قرار دارند و هنوز مراحل قانونی آن را طی نکردهاند.
گروه دوم افراد تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی هستند. در این گروه افرادی مثل روستانشینان، کارگران شاغل در کارخانهها، کارگران تحت پوشش تامین اجتماعی، کارگران فصلی و ساختمانی و… قرار دارند که نزدیک به ۱۶ میلیون نفر هستند.
بنابراین نیازی به ثبتنام نیست و در فصل تابستان به مشمولان سهام تعلق میگیرد.
مساله مربوط به خصوصیسازی شرکتها از سال ۸۰ موردبحث قرار گرفت اما با آغاز به کار دولت نهم این اقدام به طور جد مورد پیگیری مسوولان قرار گرفت و در آن زمان بخشی از سهام شرکتهای دولتی به بخش خصوصی واگذار شد.
چندی از که بحث اختصاص سهام عدالت به جاماندگان مطرح شده است با این حال فرایند شناسایی جاماندگان سهام عدالت در حال انجام است و افراد نیاز نیست برای ثبت نام به جایی مراجعه کند با این حال تاکنون ۳.۵ میلیون نفر جامانده سهام عدالت شناسایی شده است.
به دنبال چنین اقدامی، قرار بر این شد تا سهام ۵۰ شرکت بزرگ دولتی از طریق شرکتهای سرمایهگذاری تعاونی استانی بین دهکهای آسیبپذیر جامعه تقسیم شود که از این تعداد سهام ۳۶ شرکت در بورس و فرابورس عرضه شدند.
در آن زمان تصمیم بر این بود تا سهام عدالت در بین اقشار برخی تقسیم شود، اما عدم شناسایی دهکها، معضل اصلی در اختصاص سهام عدالت به مردم بود، بهگونهای که در این طرح ردهبندی روستاییان و عشایر، افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی، خادمان مسجد، رانندگان، بازنشستگان و اقشار مختلف جامعه مورد توجه قرار گرفتند و این اتفاق با اعتراض سایر قشرها همراه شد.
بعد از اختصاص سهام عدالت در اختیار قشر ضعیف جامعه، افراد درخواست آزادسازی این سهام و نیز مدیریت خود بر روی این سهام را داشتند که در نهایت سهام عدالت پس از سالها پیگیری در اردیبهشت سال ۹۹ با دستور رهبر معظم انقلاب آزادسازی و مدیریت آن از طریق ۲ روش مستقیم و غیرمستقیم در اختیار مشمولان سهام عدالت قرار گرفت.
طبق آمار بیش از ۴۹ میلیون نفر سهامدار عدالت هستند با وجود اینکه برخی که جزو دهکهای کم درآمد جامعه هستند، مشمول این سهام نمی نشدند و سهامی به آنها اختصاص نیافته است.
براساس این گزارش، از ۲ سال گذشته و با آزادسازی سهام عدالت، ارزش سهام این شرکتهای دولتی تحت تاثیر صعود بیسابقه بورس با رشد غافلگیرکنندهای همراه شد که این امر سبب استقبال گسترده جاماندگان برای دریافت سهام عدالت و نیز پیگیری مسوولان برای تعیین تکلیف این قشر از جاماندگان سهام عدالت است. از همان ابتدا و با توجه به تلاش مسوولان برای پاسخ مثبت به درخواست جاماندگان سهام عدالت، زمان متفاوتی برای اجرایی شدن این طرح مطرح شد و در کنار آن برخی از نمایندگان مجلس معترض به نبود سهام دولتی و نیز عدم امکان تخصیص سهام به جاماندگان سهام عدالت بودند.
با توجه به مطرح شدن چنین صحبتهایی از سوی برخی نمایندگان مجلس اما در شهریور ۱۴۰۰، «محمدرضا پورابراهیمی»، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس از موافقت رییس جمهوری (آیتالله رئیسی) برای تعیین تکلیف سهام عدالت برای جاماندگان خبر داد که این امر زمینهساز افرایش خوشبینی جاماندگان سهام عدالت برای دریافت هر چه سریعتر سهام شرکتهای بزرگ دولتی بود.
مجلس شورای اسلامی در قانون بودجه سال ۱۴۰۱، دولت را موظف کرد تا از محل باقیمانده سهام متعلق به دولت یا شرکتهای دولتی در بنگاههای قابلواگذاری در هر بازار موضوع گروههای (۱) و (۲) ماده (۲) قانون اجرای سیاستهای کلی اصل چهل و چهارم (۴۴) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مصوب ۲۵ خردادماه ۱۳۸۷ و اصلاحات و الحاقات بعدی آن، نسبت به واگذاری سهام عدالت به مددجویان جامانده تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) مددجویان سازمان بهزیستی کشور و تمامی افرادی که از سهام عدالت برخوردار نشدهاند، اقدام کند.
به دنبال تداوم پیگیریهای انجام شده از سوی مسوولان، «حسین قربان زاده»، رییس سازمان خصوصی سازی در اواخر اردیبهشتماه ۱۴۰۱ از تعیین تکلیف جاماندگان سهام عدالت تا پایان خردادماه امسال خبر داده بود و اعلام کرد: تا پایان خردادماه این ارزیابی را خواهیم داشت که چه کسانی مشمول ثبتنام جاماندگان سهام عدالت باشند.
دیدگاه تان را بنویسید