خبر بد/ گرانی شدید مرغ در نیمه دوم سال
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران از افزایش هزینه تولید پس از اصلاح نظام یارانهای انتقاد کرد و گفت: قیمت تمام شده هر کیلو مرغ باید به حداقل ۷۰ هزار تومان برسد در غیر این صورت وضعیت فعالیت مرغداریها در نیمه دوم سال نگران کننده خواهد بود.
حبیب اسدالله نژاد، مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی در گفتگو با اقتصاد ۲۴ گفت: قیمت مرغ تولیدی در کشور با قیمت جهانی همخوانی ندارد چراکه همواره بازار رقابت بدنبال محصول با کیفیت و قیمت مناسبتر میباشد.
وی تصریح داشت: بازار هدف مرغ ایران بیشتر کشور افغانستان و عراق است؛ درحالی که تولیدات سایر کشورها در بازار این دو کشور از قیمت نهایی مرغ تولیدی در ایران ارزانتر است از این رو جایی برای صادرات مرغ ایران نیست.
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی با توجه به عدم صادرات مازاد تولید گفت: تعادل نسبی با کاهش تولید در بازارعرضه و تقاضای مرغ برقرار شده است، اما مشخص نیست این وضعیت تا چه زمانی ادامه داشته باشد.
اسدالله نژاد با تأکید بر اینکه حفظ تولید پایدار و امنیت غذایی مردم دراولویت برنامهها قرار دارد، گفت: انتظار میرود بحث کالابرگهای الکترونیکی و یارانهای که دولت به دهکهای هدف اختصاص میدهد به طور مستقیم به سمت سفرههای مردم هدایت شود چراکه در غیر این صورت قطعاً انحراف در تأمین مواد پروتئینی کشور خواهیم داشت.
وی ادامه داد: قیمت مصوب مرغ (هر کیلو ۵۹ هزارو ۸۰۰ تومان) با قیمت واقعی فاصله زیادی دارد؛ از این رو دولت با تأیید این موضوع که قیمت تمام شده تولید مرغ خیلی بیشتر از نرخ مصوب است، قول تغییر قیمت مصوب مرغ را تا پایان مهر سال جاری به تولید کنندگان مرغ داده است.
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ادامه داد: اتحادیه در حال آماده کردن آنالیزی از هزینههای تولید مرغ میباشد که در صورت تهیه به وزارت جهاد کشاورزی ارسال و در نهایت تدابیر لازم برای تغییر قیمت مصوب مرغ اعلام میشود.
اسدالله نژاد در خصوص تأثیر اصلاح نظام یارانهای بر بخش تولید گفت: دورانی که تولید کنندگان و مرغداران به هر شکلی تولید خود را حفظ نگه داشته بودند، تمام شده و درحال حاضر شرایط به گونهای شده که بخش تولید و دولت به سمتی حرکت کنند که نهضتی برای کاهش هزینهها با افزایش بهره وری راندمان تولید ایجاد شود.
وی تصریح داشت: اگر سیاست گذاریهای دولت در راستای حمایت به موقع و قابل اجرا از تولید باشد، تولید کنندگان میتوانند به گونهای برنامه ریزی کنند که قیمت تمام شده محصولات حداقل ۲۵ تا ۳۰ درصد کاهش پیدا کند، که میطلبد در این خصوص دولت به نظرات کارشناسان توجه کند و تغییرات بهسازی و ساختاری واحدهای مرغداری انجام شود.
باید دولت با ارائه تسهیلات ارزان به مرغداران و تقویت بخش نظارت بر کیفیت نهادههای دامی وارداتی از این صنعت حمایت کند. اسدالله نژاد با بیان این موضوع ادامه داد: متأسفانه نهادهها با کیفیت نامناسب و سطح انرژی و پروتئین پایین وارد کشور میشوند از این رو راندمان تولید بسیار اُفت داشته است.
به گفته مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی؛ برای اینکه تولید کنندگان سود تولید را افزایش و قیمت تمام شده را کاهش دهند و مازاد محصولات تولید شده را راهی بازار جهانی کنند باید سیاستهای دولت تثبیت شود.
وی در پاسخ به این سوال که اگر موانع تولید سریعتر برداشته نشود چه سرنوشتی برای بخش تولید و قیمت مرغ ایجاد خواهد شد، گفت: از زمان آغاز اصلاح نظام یارانهای تا امروز مرغداران در حال زیان میباشند چراکه قیمت واقعی تولید با نرخ فروش همخوانی ندارد.
وی تصریح داشت: واحدهای مرغداری به ازای هر کیلو مرغ بیش از ۱۵ هزار تومان ضرر کرده اند و هنوز هم به قیمت واقعی نرسیده است. این ناشی از عدم هماهنگی و ایجاد زیر ساختهای لازم قبل از اصلاح نظام یارانهای است.
اسدالله نژاد گفت: برای نیمه دوم سال باید قیمت هر کیلو مرغ به بالای ۷۰ هزار تومان برسد. در غیر این صورت وضعیت تولید کنندگان برای فعالیت در ادامه سال غیر قابل پیش بینی خواهد شد.
منبع: اقتصاد24
دیدگاه تان را بنویسید