کد خبر: 665394
تاریخ انتشار :

بلوف برجامی آمریکا

کارشناس مسائل بین الملل گفت: مواضع تند مقامات کاخ سفید علیه ایران بیشتر جنبه انتخاباتی دارد و شاهدیم این مواضع در متینگ های انتخاباتی هم این مسائل مطرح می شود.

بلوف برجامی آمریکا
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

سیاست فردانیوز نوشت: این روزها از زبان مقامات آمریکایی مواضعی شنیده می شود که از تغییر رویکرد آنها نسبت به برجام حکایت می کند.

حشمت الله فلاحت پیشه در گفتگو با نامه نیوز درباره عبور احتمالی آمریکایی ها از برجام گفت: آمریکا سیاست کنترلی در قبال ایران دنبال می کنند بنابراین مجموعه موضع گیری های شان را باید در این قالب دید. بایدن از ابتدای ریاست جمهوری سعی در احیای برجام داشت تا در انتخابات میان دوره ای کنگره برجام احیاشده را به برگ برنده دموکرات ها تبدیل کند.

وی افزود: برجام بعد از یکسال و نیم مذاکره احیا نشد و البته در این مدت ایران و آمریکا فرصت‌هایی را برای احیای برجام از دست دادند که این اتفاق بیشترین هزینه را برای ایران داشت. از طرفی گرچه دولت بایدن دیگر برجام را به عنوان یک برگ برنده انتخاباتی در اختیار ندارد اما موضوع ایران همچنان مدنظر سیاستمداران کاخ سفید است.

این استاد دانشگاه با اشاره به مواضع تند مقامات آمریکایی علیه ایران در روزهای اخیر اظهار کرد: هدف از طرح این مواضع بیشتر انتخاباتی است وگرنه آمریکایی ها می دانند به دو دلیل امکان کاربرد راهبرد نظامی علیه ایران ندارند. نخست آنکه راهبرد امنیت ملی آمریکا امروز مدیریت چالش هژمونیک کنترل چین و روسیه است بنابراین احیای برجام را در واقع به عنوان راهکاری برای خلاص شدن از چالش های منطقه ای و تمرکز بر چالش اصلی دنبال می کنند.

وی با بیان اینکه آمریکا سیاست برخورد نظامی با ایران را دنبال نمی کند، افزود: از زمان اوباما آمریکایی ها دیگر وارد هیچ جنگی نشدند و اگر هم مثل موضوع لیبی مداخله نظامی کردند در قالب ناتو بود که آن هم نتیجه افتضاحی به دنبال داشت. نکته دیگر آنکه آمریکایی ها پس از سال ها بلوف نظامی، دو رسوایی نظامی به بار آوردند که دیگر برای مدت ها از کاربرد گزینه نظامی صحبت نکردند.

این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی گفت: ساقط کردن پهپاد آمریکایی و حمله بی پاسخ ایران به پایگاه عین السد در واقع تحقیر آمریکایی ها در حوزه نظامی بود. حتی در آن زمان که نومحافظه کاران بر کاخ سفید حاکم بودند گزینه جنگ با ایران را امتحان نکردند چون مطئمن بودند جنگ با ایران مدیریت ناشدنی است.

وی افزود: مواضع تند مقامات کاخ سفید علیه ایران بیشتر جنبه انتخاباتی دارد و شاهدیم این مواضع در متینگ های انتخاباتی هم این مسائل مطرح می شود. همچنین آقای رابرت مالی از طرف نومحافظه کاران به شدت تحت فشار است تا از مسئولیت خودش در وزارت خارجه کناره گیری کند بنابراین با اتخاذ مواضع تند علیه ایران سعی می کند به نوعی نومحافظه کاران و لابی های فعال در انتخابات آمریکا را با خود همراه کند که این منصب را حفظ کند.

فلاحت پیشه تأکید کرد: بعد از انتخابات کنگره آمریکایی ها به دیپلماسی هسته ای بازخواهند گشت و البته بخشی از این موضوع بستگی به ایران دارد، به این معنا که در داخل ایران سازوکار درونی حل اختلافات شکل بگیرد. به هر حال سیاست خارجی ادامه سیاست داخلی است و معمولا دشمنان از چالش های داخل ایران به عنوان اهرمی برای تضعیف توان چانه زنی ایران استفاده می کنند.

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها