ادعای بلینکن:
ایران به توسعه تولید مواد شکافت پذیر هستهای ادامه میدهد
آنتونی بلینکن وزیر امورخارجه آمریکا پنجشنبه شب بدون ارائه سند و مدرکی مدعی شد: ایران به توسعه توان خود برای تولید مواد شکافت پذیر برای سلاح هستهای در یک زمان بسیار کوتاه ادامه میدهد.
به گزارش شبکه "الجزیره" قطر، بلینکن در بخش دیگری از اظهاراتش بدون اشاره به نقش مخرّب آمریکا در یمن و کمکهای همه جانبه تسلیحاتی به کشورهای متجاوز به این کشور فقیر عربی ادعا کرد: ما و متحدانمان از طریق تحریم و تلاش برای پایان دادن به جنگ یمن، در حال مقابله با تهران هستیم.
وزیر خارجه آمریکا روز چهارشنبه نیز به وقت محلی در نشست استماع مجلس سنای این کشور در جمع قانونگزاران در عین حال افزود که اکنون برجام در دستور کار ایالات متحده آمریکا قرار ندارد.
وزیر خارجه دولت بایدن با تکرار ادعاها درباره مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا درباره بازگشت به برجام گفت: درعمل، برجام در حال حاضر روی میز نیست.
وی مدعی شد: دلیل آن تا حدی زیادی این است که وقتی داشتیم با حسن نیت تلاش میکردیم که ببینیم آیا میتوانیم به پایبندی دوجانبه به برجام برسیم، ایرانیها پیشنهادی را که روی میز بود را رد کردند و آنها جدیت نشان ندادهاند.
بلینکن در عین حال گفت: همچنان معتقدیم که دیپلماسی برای رسیدن به نتایج عملی هنوز موثرین روش است اما این همکاری هر دو طرف را میخواهد و ایرانی ها جدیت و هدف نشان ندادهاند.
ساعاتی پیش نیز ژنرال مارک میلی رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا مدعی شد که ایران میتواند در کمتر از۲ هفته مواد شکافت پذیر برای ساخت بمب اتمی تولید کند.
میلی پنجشنبه در جلسه استماعی در مجلس نمایندگان آمریکا ادعا کرد: ایران میتواند در مدت کمتر از دو هفته مواد شکافت پذیر برای ساخت یک بمب هستهای تولید کند و تنها چند ماه برای ساخت یک بمب اتمی واقعی زمان نیاز دارد.
وی افزود: اما ایالات متحده، همچون یک سیاست، متعهد است که ایران یک سلاح هستهای وارد عرصه نخواهد کرد.
اظهارات این مقامات آمریکایی درحالی مطرح می شود که ویلیام برنز رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) هفتم اسفند در گفتوگو با شبکه تلویزیونی سیبیاس اعلام کرد که ایران تصمیمی برای برنامه تسلیحاتی هستهای ندارد.
وی در پاسخ به پرسش این شبکه درباره اینکه آیا ایران تصمیمی برای ساخت سلاح هسته ای دارد؟ گفت: تا جایی که میدانیم، اعتقادی نداریم که رهبران تهران تصمیمی برای از سرگیری برنامه تسلیحاتی که در پایان سال ۲۰۰۳ تعلیق کرده بودند، گرفته باشند.
ایران پس از امضای برجام در سال ۱۳۹۴ با هدف لغو تحریم های ظالمانه، به عنوان کشوری مسئولیت پذیر، تعهدات خود را بدون عیب و نقص اجرا کرد و این مساله در ۱۶ گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی مورد تائید قرار گرفت. اما پس از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید در ژانویه ۲۰۱۷ (دی ماه ۱۳۹۵) و پس از چند اقدام مقدماتی، نهایتاً با اتخاذ مواضع مغایر با مفاد برجام، با خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از آن در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ (۸ می ۲۰۱۸)، در دو مرحله تحریمهای ثانویه آن علیه ایران بازگردانده شد.
دولت دموکرات جو بایدن پس از روی کار آمدن در ژانویه ۲۰۲۱، اقدام یکجانبه دولت سابق این کشور را برای خروج از توافق ایران و گروه ۱+۵ محکوم کرد اما تاکنون دربرابر هرگونه اقدام معتبر برای جبران رفتار نادرست گذشته کوتاهی کرده است. دولت بایدن سیاست های فشار حداکثری دولت دونالد ترامپ را در پیش گرفته و به بهانه حقوق بشری در حمایت از ناآرامی ها در ایران و همچنین به بهانه ادعای ارائه پهپاد از سوی ایران به روسیه برای بکارگیری در جنگ اوکراین تاکنون تحریم هایی را همگام با متحدان غربی خود اعمال کرده است.
نشریه آمریکایی بلومبرگ اخیرا با انتشار گزارشی ادعایی، به نقل از دو مقام دیپلمات ناشناس اعلام کرد که در نتیجه بازرسیهای اتمی صورت گرفته در ایران طی هفته گذشته، مقادیری اورانیوم غنیشده با غلظت ۸۴ درصد، نزدیک به سطح مورد نیاز برای تولید سلاح اتمی کشف شده است.
جمهوری اسلامی ایران این ادعا را سیاهنمایی و تحریف حقایق خوانده و تاکید دارد که وجود ذره یا ذرات اورانیوم بالاتر از ۶۰ درصد در فرآیند غنیسازی به معنی غنیسازیِ بالای ۶۰ درصد نیست.
در این ارتباط، رافائل گروسی مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی به تهران سفر کرد و پس از دیدار و گفتگو با مقامات ارشد جمهوری اسلامی ایران، آژانس و سازمان انرژی اتمی ایران در بیانیه مشترکی اعلام کردند: در خصوص مسائل پادمانی باقیمانده مربوط به سه مکان، ایران آمادگی خود را برای ادامه همکاری و ارائه اطلاعات و دسترسی بیشتر به منظور رسیدگی به مسائل پادمانی باقیمانده اعلام کرد.
در این بیانیه مشترک آمده است: ایران به صورت داوطلبانه به آژانس اجازه میدهد تا چنانچه مقتضی باشد فعالیتهای راستی آزمایی و نظارت بیشتر را اجرا کند. روش اجرای آن طی یک نشست فنی که به زودی در تهران برگزار میشود، میان دو طرف مورد توافق قرار خواهد گرفت.
منبع: ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید