تحلیل دیگران؛
نواختن یک سیلی محکم بر صورت «اسراییل» ضروری بود
بهروز محبی، نماینده سبزوار میگوید: قطعاً ایران از طریق سازمان ملل و شورای امنیت میتواند حرفش را منتقل کند، ولی این تلاشها، ره به جایی نخواهد برد، چون اسراییل حامیان و پشتیبانان جدی دارد. ایران باید یک سیلی محکم و متناسب با عمل اسراییل بر صورتش میکوبید، چون خیلی این کار لازم بود.
حمله اسراییل به کنسولگری ایران در دمشق که به نوعی حمله به خاک ایران بود، دو طرف دعوا را در مقام نزاع تمامعیار حنجرهها قرار داده است و از اینرو، چند روزی است که مقامات ایران و اسراییل در حال خط و نشان کشیدن برای یکدیگر هستند.
صحبت رهبر انقلاب در نماز عید سعید فطر و اینکه اسراییل باید تنبیه شود، بیش از پیش جدیت ایران در واکنش به حمله اسراییل را عیان کرد. هرچند بسیاری از کشورها، حضور جدی در پادرمیانی و عدموقوع جنگ دارند، ولی نظریه «انتقام سخت» همچنان به عنوان قریبالوقوعترین نظریه در دستور کار مسئولان ایران قرار دارد. به واسطه همین موضوع، رویداد۲۴ به سراغ بهروز محبی، نماینده سبزوار رفته است تا نظرات او را در این باره جویا شود.
در ادامه، میتوانید مهمترین بخشهای این مصاحبه را بخوانید:
* مسائل مرتبط با جبهه مقاومت و مخصوصاً حملات اسراییل به غزه و موضوع طوفانالاقصی، موضوعات پیچیده و درهم تنیدهای است که کل منطقه را درگیر خود کرده است. از اینرو، کل جبهه مقاومت در حال جنگ است و خبری از آرامش و صلح نیست. هر لحظه که هر کشتی، عازم ایلات و سرزمین رژیم صهیونیستی است، مورد حمله قرار میگیرد. از طرفی، در عراق، پهبادها دائماً در حال انجام عملیات هستند و طرفین در برابر هم، پاسخ میدهند. همین وضعیت در سوریه و جنوب لبنان هم، مشهود است.
* نکته عجیب در موضوع جنگ غزه این است که همه افرادی که قدرت نظامی رژیم صهیونیستی را میشناختند، نظر بر ریشهکنکردن حماس، آن هم با سرعت عمل داشتند، اما تحرکات اسراییل نشان میدهد هرچند تلفات زیادی را بر مردم منطقه ایجاد کردند، ولی توان حماس خیلی کم نشد و میبینیم که حماس موشکپرانی و تقابل خود را پس از گذشت ماهها انجام میدهد.
* به اعتقاد من، حماس وارد یک جنگ جوانمردانه شد، یعنی نظامی جنگید و براساس اطلاعاتی که بعداً مشخص شد، غیرنظامیان را نکشت. حتی مطالبی که به حماس نسبت میدادند که برخی کودکان را سر بریدند، مشخص شد دروغ است. حماس از غفلت اسراییل استفاده کرد و باید بداینم که جنگ وجود داشت، ولی فتیله جنگ پایین بود و طوفانالاقصی، ضربه مهلکی را بر بدنه امنیتی رژیم صهیونیستی وارد کرد و به گفته کارشناسان، این آسیب، ترمیم نشد.
* اسراییل، با حرکتی که حماس کرد، آسیبپذیریاش دیده شد و حال پس از ماهها، بحث مهاجرت اسراییلیها از قدس اشغالی، جدی و داغ است. حتماً حماس با نقشه راهبردی پا در این عرصه گذاشت و قطعاً عواقب پس از آن را پیشبینی کرده بود.
* نقش جمهوری اسلامی ایران در راهبری و پشتیبانی از حماس، مستقیم است، هرچند شاید در عملیات طوفانالاقصی که خیلی پیچیده و محرمانه بود، جمهوری اسلامی ایران از وقوع آن، اطلاع نداشت، چون حماسیها، بازیگرانی هستند که خودشان مبارزه را به خوبی یاد گرفتهاند. شاید لجستیک و امکانات حماس را جمهوری اسلامی، تهیه کند و یا از آنها حمایت سیاسی و اقتصادی داشته باشد، ولی اینکه آنها برای هر تصمیمی از جمهوری اسلامی دستور بگیرند، نمیتواند مایه افتخار برای کشوری باشد که همفکرانش و افرادی که در جبههاش هستند، منتظر دستور گرفتن از او باشند. از اینرو، ایران هم اعلام کرد که این تصمیم خود مردم فلسطین بود و آنها عواقب آن را هم پذیرفته بودند.
* اسراییل، چون ما را به عنوان پشتیبان جبهه مقاومت میبیند و به خصوص ما تقویت حزبالله از طریق سوریه که با عراق، کریدور ما به سمت حزبالله است و امکانات ما از این طریق به حزبالله منتقل میشود، کنسولگری ما را در دمشق زد و برخی عوامل و رهبران سپاه قدس ایران را به شهادت رساند. این تحرکات ما، قطعاً خشم اسراییل را در پی داشته است.
* دنیا میداند که اسراییل کنسولگری که خاک ما است را مورد هدف قرار داد و برخی از افراد ما را به شهادت رساند و این کار، حمله مستقیم به خاک ایران است. چندی پیش شنیدم که یکی از نمایندگان مجلس گفته بود نباید حمله به کنسولگری ایران در دمشق را حمله به خاک دانست، ولی قاطعانه میگویم که این حمله به خاک ما بود. برخی کشورها که شریک راهبردی ما و اتفاقاً قدرتهای جهانی هستند اعلام داشتند هدف قرار دادن کنسولگری ایران، خطای آشکار اسراییل است و نباید کشورها به راحتی به چنین جاهای امنی حمله کنند.
* قطعاً ایران از طریق سازمان ملل و شورای امنیت میتواند حرفش را منتقل کند، ولی این تلاشها، ره به جایی نخواهد برد، چون اسراییل حامیان و پشتیبانان جدی دارد. اینکه این سیلی محکم، باید زده شود؟ باید بگویم «قطعاً». حتماً جمهوری اسلامی در نقشه راهبردیاش، در مقابل عملها، عکسالعمل تعریف کرده است. ایران باید یک سیلی محکم و متناسب با عمل اسراییل بر صورتش بکوبد، چون خیلی این کار لازم است.
* اسراییل کشوری است که اگر سیلی محکم به او نزنید، در آینده چندبرابر آن را به شما وارد خواهد کرد. این نقد وجود دارد که گاهی عکسالعملهای ما طوری بوده که خیلی بازدارنده نبوده است. البته باید این موضوع را راهبردی دید. ما جمع برآیند حرکتمان به گونهای است که امروز اسراییل به شدت آسیبپذیر شده است و شکست آنها تقریباً در حال قطعی شدن است و نهایتاً نقشه به سمت اضمحلال اسراییل پیش میرود. مسئولان ایرانی حتماً هم تقابل و هم مدیریت بحران را در دستور کار خود دارند و ما برای جواب اسراییل عجلهای نداریم، چون این جنگ، یک نقشه بزرگ فراگیر است و این موضوع، هم صبر استراتژیک میخواهد و هم اقتدار لازم را میطلبد و کار نباید به گونهای پیش برود که عدهای حس کنند ما با ضعف روبرو هستیم.
منبع: رویداد 24
دیدگاه تان را بنویسید