حقوق بازنشستگان | واریز حقوق بازنشستگان | افزایش حقوق بازنشستگان
روش محاسبه حقوق بازنشستگان تغییر کرد | اجرای همسان سازی با افزایش 5 میلیونی حقوق بازنشستگان
در ادامه جزئیات جدید از روش محاسبه حقوق بازنشستگان را بخوانید.
خبرنگار شایلین بهبودی:
معاون امور بازنشستگی اداره کل مستمریهای سازمان تامین اجتماعی نحوه محاسبه حقوق بازنشستگان بیمهشدگانی که از محل دو کارگاه بیمهپردازی دارند را تشریح کرد.
سعید شیری با استناد به قانون تامین اجتماعی اظهار کرد: براساس ماده ۳۴ قانون مذکور، در صورتی که بیمهشده برای دو یا چند کارفرما کار کند، هر یک از کارفرمایان مکلفند به نسبت مزد یا حقوقی که میپردازند حق بیمه سهمبیمه شده را از مزد یا حقوق او کسر و به انضمام سهم خود به سازمان پرداخت کنند، بنابراین مبنای قانونی پرداخت حق بیمه، این قانون است.
وی درخصوص میزان اثرگذاری پرداخت حقبیمه از دو محل در تعیین میزان مستمری فرد، توضیح داد: فرض کنید یک فرد در کارگاهی کار میکند که میانگین دستمزد دو سال آخر او با ۳۰ سال سابقه کار، معادل ۲۰ میلیون تومان است؛ طبیعتا مستمری استحقاقی او نیز ۲۰ میلیون تومان خواهد بود، حال اگر فرد دیگری میانگین دستمزد دو سال آخر او با ۳۰ سال سابقه کار، ۲۰ میلیون تومان باشد و علاوه بر کارگاه اول در کارگاه دومی هم به مدت دو سال اشتغال با میانگین دستمزد ۱۰ میلیون تومان، به سازمان تامین اجتماعی بیمهپردازی داشته باشد، در نحوه محاسبه مستمری فرد، مستمری استحقاقی کارگاه اول (مبلغ ۲۰ میلیون تومان کارگاه اول) و مستمری استحقاقی کارگاه دوم که در آن ۲ سال اشتغال با میانگین دستمزد ۱۰ میلیون تومان داشته (مبلغ ۶۶۶ هزار و ۶۶۷ تومان) جمع و اینگونه مستمری استحقاقی فرد ۲۰ میلیون و ۶۶۶ هزار و ۶۶۷ تومان تعیین میشود.
معاون امور بازنشستگی اداره کل مستمریهای سازمان تامین اجتماعی ادامه داد: به بیانی دیگر، باتوجه به اینکه در کارگاه دوم صرفا فرد دو سال کار کرده، سازمان تامین اجتماعی میانگین ۱۰ میلیون تومان پرداختی حق بیمه فرد را تقسیم بر ۳۰ و در مدت اشتغال فرد در کارگاه دوم ضرب میکند، عددی که محاسبه میشود با مستمری استحقاقی کارگاه اول (معادل ۲۰ ملیون تومان بوده) جمع و به عنوان مستمری کلی پرداخت میکنیم.
شیری در توضیح بیشتر این موضوع بیان کرد: به عبارتی تاثیر و بیمهپردازی هر کارگاه را باتوجه به مدت پرداخت حق بیمه لحاظ و براساس ماده ۷۷ قانون تامین اجتماعی در تعیین میزان مستمری فرد لحاظ میکنیم.
مبلغ واریزی معوقات حقوق بازنشستگان چقدر است؟
میرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی چندی پیش اعلام کرده بود افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی، از اردیبهشت ماه اعمال میشود و مابهالتفاوت حقوق فروردین ماه بازنشستگان نیز در خردادماه واریز میشود.
هرساله محاسبات افزایش مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی در فروردین ماه انجام میگیرد و متناسب با افزایش ۳۵ درصدی دستمزد کارگران، مستمری بازنشستگان نیز به همین میزان افزایش پیدا میکند.
شایان ذکر است که این جدول، مختص کارگران تامین اجتماعی نیست و بازنشستگان تامین اجتماعی را نیز شامل میشود.
شما در اندیشه معاصر پیرامون اطلاعیه مهم تامین اجتماعی| پرداخت معوقات بعد از واریز حقوق خرداد ماه / صدور فیش حقوقی خرداد بازنشستگان تامین اجتماعی و لینک سایت مطالب مفیدی می خوانید.
در روزهای گذشته، فیش حقوقی خردادماه بازنشستگان تامین اجتماعی صادر و در سامانه مربوطه بارگذاری شده است. با این حال، بازنشستگان در انتظار صدور فیش معوقات خود هستند؛ ظاهراً قرار است فیش پرداخت معوقات فروردین جداگانه صادر و بارگذاری شود.
طبق اظهارات مدیران سازمان تامین اجتماعی، معوقات فروردین ماهِ بازنشستگان کارگری با حقوق خرداد پرداخت خواهد شد. پرداخت حقوق بازنشستگان از بیستم ماه براساس حروف الفبا و جدول اعلامی سازمان آغاز میشود.
واریز مستمری خردادماه بازنشستگان و مستمریبگیران سازمان تأمین اجتماعی از صبح (۲۰ خرداد) آغاز میشود و تا (۳۱ خرداد) ادامه دارد.
پرداختها براساس حروف الفبا انجام میشود و بازنشستگانی که نام خانوادگیشان با «الف» آغاز میشود، روز بیستم مستمری خود را دریافت میکنند.
بازنشستگان با مراجعه به سامانه مربوطه میتوانند فیش حقوقی خود را دریافت کنند. بیمهشدگان و مستمریبگیران سازمان تأمین اجتماعی با ورود به سامانه خدمات غیرحضوری این سازمان به آدرس https://es.tamin.ir و ورود به بخش «فیش حقوقی مستمریبگیران» و «مشاهده فیش حقوقی مستمریبگیران» میتوانند فیش حقوقی خود را در ماههای مختلف مشاهده و چاپ کنند.
جزئیات جدید از تامین بودجه همسان سازی حقوق بازنشستگان
۵۰ هزار میلیارد تومانی که برای متناسبسازی در نظر گرفتهاند هیچ ارتباطی به بازنشستگان تامین اجتماعی ندارد.
حسین قاسمی، کارشناس مسائل بازنشستگان در این رابطه گفت: تامین اجتماعی از محل پرداخت بدهی دولت که در سال جاری ۱۳۰ همت است، باید همسانسازی بازنشستگان را اجرایی کند. این ۵۰ همت به طور میانگین برای حدود ۲.۳ میلیون نفر بازنشسته کشوری و لشکری مشمول همسان سازی (حداقل ۲۰۰ هزار نفر از مجموع۲.۵ میلیون در سال اول مشمول نیستند) به طور میانگین ماهیانه ۱.۸ میلیون بابت همسانسازی به ارمغان خواهد آورد. از طرف دیگر دولت موظف است آیین نامه را بر مبنای شاغل مشابه و همتراز تعیین کند و یقینا ملاکشان در هر دستگاه میانگین خواهد بود.
به گفته وی، در سال اول اجرای برنامه ۴۰ درصد تفاوت حقوق بازنشسته با ۹۰درصد حقوق مشمول کسور شاغل همتراز مبنای محاسبه احکام خواهد بود و در سال دوم ۳۰ درصد و در سال سوم هم ۳۰ درصد تفاوت مدنظر است تا حقوق بازنشسته به ۹۰ درصد حقوق مشمول کسور شاغل مشابه و همتراز برسد.
به گزارش اندیشه معاصر، قاسمی افزود: بنابراین بازنشستگان سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ که از فوق العادههای ویژه، خاص یا رتبه بندی در دستگاههای مختلف بهرهمند شدهاند و این افزایش در میانگین حقوق بازنشستگیشان موثر بوده است، حقوق بازنشستگیشان فعلا از حقوق بازنشستگی سنوات قبل به اضافه ۴۰ درصد همسانسازی بیشتر است و در سال اول مشمول نخواهند شد.
چندی پیش افزایش ۲۰ درصدی حقوق بازنشستگان ومستمری بگیران برای سال۱۴۰۳ تصویب شد. بطوریکه در سال جدید هم برخی از صندوقها از جمله صندوق بازنشستگی کشوری آن را در حقوق فروردین لحاظ کردند و احکام هم بر همین اساس صادر شد اما براساس قانون، میزان افزایش سالانه مستمری بازنشستگان تأمیناجتماعی در سطح حداقل و سایر سطوح، پس از تصویب و ابلاغ هیاتوزیران اجرا میشود.
با این حال و در شرایطی که هنوز وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی مشخص نیست، ماه گذشته میرهاشم موسوی مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی به پرداخت حقوق فروردین ماه بازنشستگان از ۲۰ فروردین اشاره و اعلام کردکه ، افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در حقوق اردیبهشت آنان اعمال و مابهالتفاوت فروردین نیز خردادماه پرداخت خواهد شد.
این خبر مدیرعامل تامین اجتماعی در حالی رسانه ای شد که یک مقام مسئول در کانون عالی بازنشستگان از مذاکرات با مسئولان تأمین اجتماعی در خصوص ضرورت افزایش منطقی حقوق آنها خبر داده.
نصرالله دریابیگی در این باره گفت: در جلساتی که با مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی و معاونین داشتهایم سه پیشنهاد مهم را درباره افزایش حقوق کارگران بازنشسته تحت پوشش کانون عالی بازنشستگان طرح کردهایم؛ اول این که افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی تورم ۴۳. ۶ درصدی موجود را پوشش دهد دوم آن که دراجرای ماده ۴۱ قانون کار۳۵ درصد افزایش سطوح مزدی را لحاظ نمایند و افزایش مزایا هماهنگ با دریافتی کارگران و کارکنان دولت باشد.
نایب رئیس کانون عالی بازنشستگان تأمین اجتماعی با اشاره به این موضوع که مذاکرات مزدی این کانون همچنان ادامه دارد، مبنای افزایش حقوق سالانه بازنشستگان را مصوبه شورای عالی کارعنوان کرده و بیان کرد: ماده ۴۱ قانون کارجمهوری اسلامی ایران و ماده ۹۶ قانون تأمین اجتماعی تکلیف این مهم را روشن کرده است.
نصرالله دریابیگی خاطرنشان کرد: مطالبات کانون عالی بازنشستگان تأمین اجتماعی مطالبات برحق حداقل ۵ میلیون نفربازنشسته تأمین اجتماعی وخانوادههای آنان افزایش حداقل ۳۵ درصدی حقوق این قشرشریف ونجیب است و اگرهیأت مدیره تأمین اجتماعی؛ هیأت امناء ومدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی تصمیم دیگری درخصوص میزان افزایش حقوق بازنشستگان بگیرند؛ بازنشستگان را درشرایط بسیار وخیمی قرار خواهند داد.
این مقام مسئول در کانون عالی بازنشستگان تأمین اجتماعی با تبیین نقش وجایگاه بازنشستگان امروز دراعتلای صنعت کشور طی سالهای گذشته یادآورشد: آنانی که درطول ۴۵ سال گذشته برای پیروزی انقلاب وسربلندی کشورمان در۸ سال دفاع مقدس وسالهای حساس سازندگی از جان ومال خود گذشتند امروز شایسته نیست که شاهد بیتفاوتی برخی مسئولان ومدیران باشند و با مشکلات معیشتی دست وپنجه نرم کنند.
دریابیگی با اشاره به این که ۶۰ تا ۷۰ درصد کارگران بازنشسته تأمین اجتماعی دریافتی ماهانهاشان کمتراز۱۰ میلیون تومان است؛ تصریح کرد: دریافتی بازنشستگان عضو کانونهای بازنشستگی تأمین اجتماعی فقط کفاف هزینههای ۱۵ روز را میدهد و این درحالی است که اختلاف فاحشی با پرداختی سایربازنشستگان دارند.
وی با تأکید براین مطلب که ذخایر صندوق تأمین اجتماعی حاصل تلاش میلیونها کارگرزحمتکش ایرانی است، گفت: مسئولان سازمان تأمین اجتماعی در برابر صاحبان صندوق تأمین اجتماعی یعنی کارگران وبازنشستگان مسئول هستند و نباید بابت تعهدات مالی خویش دربرابرکارگران بازنشسته آدرس غلط بدهند و به انحاء مختلف ازانجام رسالت خویش طفره بروند.
وی بار دیگربر افزایش منطقی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی مطابق تورم اعلامی مراجع مسئول را تاکید کرد
دیدگاه تان را بنویسید