حقوق بازنشستگان | همسان سازی حقوق بازنشستگان
خبر فوری برای بازنشستگان | آغاز واریز علی الحساب سه ماهه دوم از امشب؟
در ادامه آخرین اخبار مربوط به همسان سازی و واریز حقوق بازنشستگان را بخوانید.
خبرنگار شایلین بهبودی:
یکی از تغییرات مهم در این اصلاحیه، مربوط به جزء ۶ ماده یک آییننامه اجرایی است که به موضوع کسر حق بیمه و مالیات از حقوق بازنشستگان پرداخته است.
برخی از بازنشستگان ممکن است تصور کنند که اصلاحات صورتگرفته به معنای کسر حق بیمه و مالیات از حقوق آنهاست، در حالی که این موضوع بهطور واضح مشخص شده که حق بیمه و مالیات فقط شامل حال شاغلان میشود و نه بازنشستگان. در اصلاحیه جدید، واژه «خالص حقوق» در جزء ۶ ماده یک به «پس از کسر حق بیمه سهم فرد و مالیات بر درآمد» تغییر یافته است. این تغییر به این معناست که مابهالتفاوت حقوق بازنشستگان بر اساس حقوق شاغلان محاسبه میشود، اما خود بازنشستگان از این کسرها معاف هستند.
به بیان دیگر، در جزء ۶ ماده یک آییننامه، مابهالتفاوت حقوق هر بازنشسته به معنای اختلاف بین مبلغ حقوق بازنشستگی آنها و ۹۰ درصد میانگین مبلغ ناخالص حقوق و فوقالعادههای مشمول کسور شاغلان مشابه و همطراز است. بنابراین پس از محاسبه حقوق شاغلان و کسر حق بیمه و مالیات از آنها، حقوق بازنشستگان با ۹۰ درصد حقوق شاغلان همطراز همسان میشود.
این اصلاحیه بهویژه به این موضوع اشاره دارد که کسر بیمه و مالیات مربوط به شاغلان است و حقوق بازنشستگان بدون کسر این موارد محاسبه میشود، که میتواند به نفع بازنشستگان باشد و اطمینان حاصل کند که آنها از حقوق مناسبی برخوردار خواهند بود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات با بیان اینکه همسانسازی حقوق بازنشستگان لشکری، کشوری و تامین اجتماعی مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفت و تبدیل به قانون شد افزود: متاسفانه در زمان لایحه بودجه و بودجهنویسی ۱۴۰۳ متوجه شدیم دولت این موضوع را در نظر نگرفته است.
وی اظهار کرد: در آن زمان لایحه دولت را پس فرستادیم و اعلام کردیم همسانسازی حقوق بازنشستگان لشکری، کشوری و تامین اجتماعی در لایحه بودجه حتما باید دیده شود اما دولت در منابع دچار مشکل بود.
محبی نجمآبادی گفت: در نهایت مجلس مصوب کرد قانون مالیات بر ارزش افزوده اضافه شود و ما مبلغی حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان را در ۳ سال متوالی «۴۰ درصد، ۳۰ درصد، ۳۰ درصد» بتوانیم همسانسازی کنیم که بازنشسته ما در انتهای ۳ سال معادل ۹۰ درصد شاغل دریافتی داشته باشد، در نهایت این اتفاق افتاد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات افزود: اما تغییر و تحولات ماههای اخیر و تغییر دولت باعث شد اجرای قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان لشکری، کشوری و تامین اجتماعی طول بکشد و به اطاله موضوع بیانجامد.
نجمآبادی با اشاره به اینکه آییننامه شیوه اجرای قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان لشکری، کشوری و تامین اجتماعی باید توسط سازمان اداری استخدامی آماده شود گفت: بخشی از تاخیر ناشی از این موضوع است که به زودی انجام و به سازمان بازنشستگی کشور ابلاغ میشود و احکام اعمال خواهد شد.
جزئیات واریز علی الحساب حقوق بازنشستگان
صندوق بازنشستگی فولاد اعلام کرد: مبلغ یک میلیون تومان متناسبسازی حقوق بازنشستگان فولاد از زمان ابلاغ دولت وقت به حساب بازنشستگان واریز شده است.
صندوق بازنشستگی فولاد در واکنش به اخبار منتشر شده درباره اعتراضات بازنشستگان این صندوق توضیحاتی به ایلنا ارائه کرد.
در توضیح این صندوق آمده است:
در تاریخ ۱۸ شهریورماه ۱۴۰۳ با عنوان «تجمع بازنشستگان فولاد مقابل ساختمان وزارت کار: از خدمات بیمهای خود رضایت نداریم» منتشر کرد. روابط عمومی صندوق بازنشستگی فولاد توضیحات ذیل را در خصوص خبر منتشر شده ضروری دانسته و انتظار دارد آن خبرگزاری وزین مطابق با قانون مطبوعات، این پاسخ را منتشر نماید.
در این خبر به نقل از بازنشستگان آمده است: «اخیرا خدمات بیمهای و درمان آنها با مشکلاتی روبرو شده و در عین حال واریز یک میلیون تومان متناسبسازی برای بازنشستگان فولاد انجام نشده است.»
در بخشی از این خبر مجددا به نقل از بازنشستگان آمده است: «پیش از این طرف قرارداد با بیمه دانا بودیم و نسبت به سایر بیمهها، خدمات درمانی خوبی دریافت میکردیم، اما مسئولان این بار با بیمه آتیهسازان حافظ قرارداد بستهاند که با ضعفهای زیادی روبروست و بازنشستگان فولاد مجبورند، هزینه مازاد برای درمان بپردازند و علیرغم این پرداخت، بازهم خدمات درمانی مناسبی دریافت نمیکنند.»
در بخش دیگری از این خبر نیز آمده است: «همچنین بازنشستگان فولاد نسبت به کاهش خدمات رفاهی در درمانگاه صندوق فولاد انتقاد دارند. به ادعای بازنشستگان فولاد یک الی دو ساختمان که از سالها پیش در تهران به عنوان خوابگاه و محل استراحت بازنشستگان فولادی در نظر گرفته شده بود، در حال حاضر هیچ گونه خدمات ارائه نمیکنند.»
در این خصوص ذکر توضیحات ذیل ضروری است:
۱-پس از اتمام قرارداد صندوق بازنشستگی فولاد با شرکت دانا، صندوق فولاد جهت رفاه حال بازنشستگان به مدت یک ماه قرارداد با این شرکت را تمدید کرد و همزمان روال قانونی برای برگزاری مناقصه جهت انتخاب شرکت بیمهگر برای سال ۱۴۰۳ را پیگیری نمود که در نهایت، مناقصه با طی تشریفات کامل قانونی انجام و شرکت آتیه سازان حافظ به عنوان برنده مناقصه اعلام شد. ذکر این نکته نیز ضروری است که شرکت بیمه دانا در فرآیند قانونی مناقصه حضور نیافت.
۲-این صندوق در تمامی سنوات گذشته مفاد قرارداد درمان گروهی برای بیمه شدگان تحت پوشش را به صورت کامل برون سپاری نموده و انعقاد قرارداد همچون گذشته براساس مفاد تعریف شده بوده و همواره تلاش بر این بوده که خدمات بهتر و مناسبتری ارایه نماید، همچنین شرکت بیمهگر با پذیرش این تعهدات اقدام به عقد قرارداد نموده است.
۳-درحال حاضر همکاران امور بازنشستگی در کلیه مناطق کشور و همچنین کلیه شعب بیمه آتیه سازان حافظ در سراسر کشور موظف به پاسخگویی به عزیزان بیمه شده میباشند.
۴-در خصوص آنچه عنوان شده «یک الی دو ساختمان که از سالها پیش در تهران به عنوان خوابگاه و محل استراحت بازنشستگان فولادی در نظر گرفته شده بود، در حال حاضر هیچ گونه خدمات ارائه نمیکنند» ذکر این نکته ضروری است که چنانچه بیمارانی که بنا به ضرورتعدم امکان ادامه درمان در استان و تشخیص مراکز درمانی یا پزشکان معتمد، برای درمان به مراکز مجهزتر در شهرهای دیگر یا به تهران اعزام میشوند، صندوق فولاد هزینه اقامت ایشان را با رعایت سقف قابل پرداخت مؤسسه پرداخت مینماید.
۵-در خصوص ادعای مطرح شده که «واریز یک میلیون تومان متناسبسازی برای بازنشستگان فولاد انجام نشده است» این موضوع صحت نداشته و این مبلغ از زمان ابلاغ دولت وقت به حساب بازنشستگان واریز شده است.
دیدگاه تان را بنویسید