اتحادی به ضرر رادیکالها
ایستادن دولت و نیروی نظامی در یک سمت از یک طرف اسرائیل را نگران میکند که قادر نیست از این شکاف استفاده کند، از سوی دیگر تفکر پایداری را ناامید میکند که قادر نیستند با سوارشدن بر این شکاف حکمرانی را به سمت تفکر خود بکشند.
نامه نیوز - داوود حشمتی، فعال سیاسی اصلاحطلب در یادداشتی که «شرق» منتشر کرده، نوشت: انتشار فیلم گفتوگوی تلفنی سردار سلامی و مسعود پزشکیان لحظاتی پس از حمله به اسرائیل، پیام مهمی به رادیکالهای داخل و حاکمیت اسرائیل داشت. اگر موشک سهشنبهشب 10 مهر بر سر اسرائیل فرود آمد، فیلم منتشرشده از مکالمه رئیسجمهور و فرمانده سپاه پادزهری بود که بر مطالب سمی منتشرشده در یک هفته اخیر پاشیده شد؛ مطالبی که مشخصا در پی ایجاد شکافی بزرگ میان دولت و سپاه و حتی بالاتر از آن بود.
تلاش رادیکالهای داخلی با کدام هدف انجام میشود؟ آیا تنها به دنبال تضعیف دولت هستند؟ آیا هدفگیری آنها این است که نیروهای نظامی را وارد معادلات سیاسی داخلی کرده و با قراردادن آنها رودرروی دولت جبهه خود را تقویت کنند؟ یا اهداف بالاتری را مدنظر دارند؟ آیا تلاش آنها با زمینه حذف برخی فرماندهانی نیست که در انتخابات اخیر با آنها زاویه پیدا کردند؟
آنها متوجه هستند که در شرایط حاضر قادر به حذف دولت نیستند، بلکه تنها میتوانند دولت را تضعیف کنند. واقعیت این است: جریانی همچنان به دنبال انتقام شکست در انتخابات است؛ چراکه این انتخابات را عاملی برای تغییر خطوط سیاسی ارزیابی میکند. از نگاه این تفکر انجام مکالمه سلامی با پزشکیان با آن کیفیت صمیمانه و انتشار آن از طرف نیروهای نظامی پذیرفتنی نبود.
ایستادن دولت و نیروی نظامی در یک سمت از یک طرف اسرائیل را نگران میکند که قادر نیست از این شکاف استفاده کند، از سوی دیگر تفکر پایداری را ناامید میکند که قادر نیستند با سوارشدن بر این شکاف حکمرانی را به سمت تفکر خود بکشند. اگر این تلاشها در دوران گذشته موفقیتآمیز بود، اما این بار تجربه سه بار اختلاف از میانه دهه 70 تا پایان دولت روحانی در کارنامه مجموعه تصمیمگیران نظام در دسترس است. آنچه امروز مشاهده میشود، این است که دولت و حتی نیروهای نظامی تحت فشار بینالمللی در یک سو و جریانهای افراطی شکستخورده در انتخابات در یک طرف دیگر قرار دارند، اما فشار بیرونی باعث تفرقه نشده است.
دیدگاه تان را بنویسید