در نشست ریاض چه درباره سوریه گفته شد؟
در نشست امروز ریاض گامهای حمایت از مردم سوریه مورد بررسی قرار گرفت و درخواستها برای برداشتن تحریمها از سوریه مطرح شد و همچنین اشغالگریهای رژیم صهیونیستی در سوریه محکوم گشت.
به گزارش نامهنیوز، بنا به دعوت فیصل بن فرحان آل سعود، وزیر خارجه عربستان و در راستای تکمیل نشستهای وزارتی که به میزبانی اردن در شهر العقبه، در تاریخ ۱۴ دسامبر ۲۰۲۴ برگزار شد، امروز در ۱۲ ژانویه ۲۰۲۵ در شهر ریاض وزیران خارجه و نمایندگان بحرین، مصر، فرانسه، آلمان، عراق، ایتالیا، اردن، کویت، لبنان، عمان، قطر، اسپانیا، سوریه، ترکیه، امارات، انگلیس، ایرلند شمالی، ایالات متحده، دبیرکل اتحادیه عرب، مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا، دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس و فرستاده ویژه سازمان ملل به سوریه گرد هم آمدند.
در این نشست، گامهای حمایت از مردم برادر سوریه و ارائه تمامی پشتیبانیها از آنها در این مرحله مهم از تاریخشان و کمک به آنها برای بازسازی سوریه به عنوان یک کشور عربی یکپارچه، مستقل، امن برای تمام شهروندانش که در آن مکانی برای تروریسم نباشد و حاکمیت آن نقض نشود یا تعدی به تمامیت ارضی سوریه از سوی هیچ طرفی صورت نگیرد، مورد بررسی قرار گرفت.
حاضران در این نشست همچنین درخصوص حمایتشان از روند انتقال سیاسی در سوریه گفتگو کردند که در آن، گروههای سیاسی و اجتماعی سوریه نماینده داشته باشند و حقوق تمامی سوریها رعایت شود و تمام اقشار مردم سوریه در آن مشارکت داشته باشند و برای رسیدگی به هرگونه چالش یا عامل نگرانی طرفهای مختلف از طریق گفتگو و ارائه حمایت و مشورت در راستای احترام به استقلال و حاکمیت سوریه تلاش شود و این مسئله مد نظر قرار گیرد که استقلال و حاکمیت سوریه مسئلهای مربوط به خود سوریها است. حاضران در این نشست بر ایستادگی خود در کنار گزینههای مردم سوریه و احترام به اراده آنها تاکید کردند.
شرکت کنندگان در این نشست نگرانی خود را نسبت به نفوذ رژیم صهیونیستی در داخل منطقه حائل با سوریه و مکانهای مجاور با آن در جبل الشیخ و استان القنیطره ابراز و تاکید کردند که باید به تمامیت ارضی سوریه و حاکمیت آن احترام گذاشته شود.
در این نشست، وزیر خارجه عربستان اعلام کرد که این نشست در راستای هماهنگی تلاشها برای حمایت از سوریه و سعی برای برداشتن تحریمها از این کشور صورت گرفته است. وی از تصمیم آمریکا برای صدور مجوز در مورد معافیتهای مربوط به تحریمها علیه سوریه استقبال کرد و از طرفهای بین المللی خواست تا تحریمهای یک جانبه و تحریمهای سازمان ملل علیه سوریه را بردارند و هرچه سریعتر ارائه هرگونه حمایت انسانی و اقتصادی و ایجاد توانمندیهای دولت سوریه را آغاز کنند تا شرایط مناسبی برای بازگشت آوارگان سوری فراهم شود. بن فرحان تاکید کرد که ادامه تحریمهای إعمال شده علیه نظام سابق سوریه، باعث سنگ اندازی در مسیر خواستههای مردم سوریه برای تحقق توسعه و بازسازی و ثبات کشورشان میشود. وی اعلام کرد که عربستان از کشورهایی که از ارائه کمکهای انسانی و توسعه محور به مردم سوریه خبر دادند، قدردانی کرد.
وزیر خارجه عربستان «گامهای مثبت دولت جدید سوریه در زمینه حفظ نهادهای دولت و اتخاذ رویکرد گفتگو با طرفهای سوری و پایبندی به مبارزه با تروریسم و اعلام آغاز روند سیاسی با مشارکت گروههای مختلف مردم سوریه که ضامن تحقق ثبات سوریه و حفظ تمامیت ارضی این کشور باشد و سوریه عامل تهدیدی برای امنیت و ثبات کشورهای منطقه نباشد»، ستود.
وی اعلام کرد که عربستان نفوذ اسرائیل به داخل منطقه حائل با سوریه و مکانهای مجاور با آن در جبل الشیخ و استان القنیطره را محکوم میکند. وزیر خارجه عربستان تصریح کرد که عربستان با این نفوذ به عنوان یک اشغالگری و تعدی که ناقض قانون بینالمللی و توافق منعقد شده میان سوریه و اسرائیل در سال ۱۹۷۴ است، مخالف بوده و خواهان عقب نشینی هرچه سریعتر نیروهای اشغالگر اسرائیلی از خاک اشغال شده سوریه است.
دیدگاه تان را بنویسید