کد خبر: 753796
تاریخ انتشار :

پشت پرده مانورهای استراتژیک روسیه

رسانه آمریکایی با ادعای «تشدید» فعالیت ارتش روسیه در جبهه شرقی ناتو، گزارش داد برخی کشورهای اروپایی از ترس اینکه مسکو به دنبال حمله‌ای گسترده به آن‌ها در فرصتی مناسب باشد، در حال تقویت توانمندی‌های نظامی خود در مرزها هستند.

پشت پرده مانورهای استراتژیک روسیه
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش نامه‌نیوز،‌ در حالی که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا و دیگر رهبران جهان درگیر حل‌وفصل جنگ اوکراین هستند،‌ نگرانی برخی کشورهای اروپایی نسبت به فعالیت‌های بی‌سروصدای ارتش روسیه در امداد مرزهای این کشور با اروپا بیش از پیش شدت گرفته است.

روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی در این باره نوشت: مهندسان نظامی در حدود ۱۰۰ مایلی مرزهای روسیه با فنلاند در شهر روسی پتروزاودسک در حال توسعه پایگاه‌های ارتش هستند که کرملین برنامه دارد مقر فرماندهی جدیدی برای نظارت بر ده‌ها هزار نظامی در طی سال‌های آتی ایجاد کند.

مقام‌های نظامی و اطلاعاتی غربی مدعی هستند این سربازان که بسیاری از آن‌ها اکنون در حال خدمت در خط مقدم اوکراین هستند،‌ قرار است رکن اصلی ارتش روسیه باشند که برای رویارویی با پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) آماده می‌شود. کرملین در حال افزایش جذب نیروی نظامی، تقویت تولید تسلیحات و ارتقای خطوط ریلی در مناطق مرزی است.

فنلاند که در سال ۱۹۴۰ وادار به واگذاری سرزمین‌های خود به اتحادیه جماهیر شوروی شده بود، دهه‌ها از تقابل با مسکو پرهیز کرده است. اکنون که فنلاند در پی حمله روسیه به اوکراین به ناتو پیوسته، در حال افزایش توانمندی‌های دفاعی در مرزهای خود با استفاده از تجهیزات الکترونیکی و حصارکشی با سیم‌خاردار است.

در واکنش به این نگرانی‌ها، ترامپ که در این مدت به اوکراین فشار آورده تا یک توافق آتش‌بس با روسیه را پذیرد و در تلاش برای احیای روابط آمریکا با کرملین بوده، می‌گوید نگرانی‌ها مبنی بر این که روسیه بلندپروازی‌هایی فراتر از اوکراین دارد، اغراق‌شده است.

کارشناسان نظامی در روسیه فعالیت‌های یادشده در مرزهای فنلاند را بخشی از آماده شدن کرملین برای یک درگیری بالقوه با ناتو می‌دانند.

«روسلان پوخوف» مدیر «مرکز تحلیل راهبردها و فناوری‌ها» که اندیشکده‌ای مستقر در روسیه است، در این باره می‌‎گوید: وقتی نظامیان (از اوکراین) بازگردند، مراقب مرزهای کشوری خواهند بود که آن را دشمن می‌دانند. منطق دهه پیش نشان می‌دهد که ما انتظار بروز درگیری‌هایی با ناتو را داریم.

در این میان،‌ مقام‌های روسی اظهارات متناقضی را مطرح کرده‌اند. «آندری بلوسوف» وزیر دفاع روسیه سال گذشته در یک جلسه دفاعی گفت که ارتش روسیه باید آماده یک درگیری با ناتو باشد. در همان نشست، «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه گفت که کشورهای غربی به مردم خود هشدار می‌دهند که روسیه آماده حمله است و دلیل تنش‌های موجود میان روسیه و غرب را عملکرد ناتو دانست.

وال استریت ژورنال همچنین نوشت: هم‌زمان با آماده شدن روسیه برای تقویت حضور نظامی خود در جبهه شرقی ناتو، پوتین به ارتش این کشور دستور داده است شمار نظامیان را به ۱.۵ میلیون نفر برساند.

روسیه هزینه‌های نظامی خود را به بیش از ۶ درصد میزان تولید ناخالص داخلی افزایش داده که این میزان پیش از جنگ، ۳.۶ درصد بود.

ژنرال «کریستوفر کاوولی» فرمانده ارشد آمریکایی ناتو در اروپا، در ماه میلادی جاری در یک جلسه در سنای آمریکا درباره سرعت تجدید قوای ارتش روسیه و تقویت توانمندی‌های دفاعی آن گفت: سرعت بازسازی و رشد ارتش روسیه سریع‌تری از چیزی بود که بیشتر تحلیلگران انتظارش را داشتند. در واقع، ارتش روسیه که آسیب‌های جنگ را متحمل شده، امروز نسبت به آغاز جنگ بزرگ‌تر است.

در همین راستا، سرویس اطلاعاتی دانمارک در ماه فوریه در گزارشی هشدار داد که روسیه در صورتی که بداند ناتو دچار ضعف شده،‌ می‌تواند در مدت پنج ماه حمله‌ای در مقیاس گسترده را در اروپا آغاز کند. مقام‌های نظامی غربی مدعی هستند آتش‌بس در اوکراین به ارتش روسیه این فرصت را می‌دهد که سریع‌تر از این آماده شود. این در حالیست که مسکو هم نگرانی مشابهی دارد.

برخی از کشورهای ناتو با حفر خندق و نصب موانعی هرمی شکل موسوم به «دندان اژدها» در حال تقویت استحکامات مرزهای خود در برابر تانک‌ها هستند. لهستان، استونی، لیتوانی و لتونی از پیمانی بین‌المللی خارج شده‌اند که استفاده از مین‌های ضد نفر را منع می‌کند.

مقامات غربی عملیات‌های مخفیانه‌ای را که ادعا دارند روسیه در سال‌های اخیر در اروپا انجام داده است، به عنوان مدرکی دال بر عزم مسکو برای «بی‌ثبات کرد» غرب و تلافی حمایتش از اوکراین ذکر کرده‌اند.

یک مقام اطلاعاتی اروپایی می‌گوید روسیه ممکن است تلاش کند اتحاد این ائتلاف را با حمله‌ای به یکی از کشورهای کوچک ناتو مانند استونی آغاز کند.

برای قرن‌ها، ارتش روسیه آن را به یکی از قدرت‌های بزرگ اروپا تبدیل کرد. این کشور هم ناپلئون و هم هیتلر را پس از آنکه هر دو جسارت حمله به خاک روسیه را به خرج دادند، شکست داد. ورود اتحاد جماهیر شوروی به جنگ جهانی دوم، جهت درگیری را تغییر داد و زمینه را برای دوران جنگ سرد بعدی فراهم کرد.

به گزارش وال‌ استریت ژورنال، پوتین از آن میراث نظامی به عنوان پشتوانه عملیاتش علیه اوکراین و تلاش‌های روسیه برای بازپس‌گیری نفوذ در اروپا، جایی که متحدان سابق مانند اوکراین به سمت غرب متمایل شده‌اند، استفاده کرده است. به نظر می‌رسد روسیه شرط بسته است که گسترش نظامی در امتداد مرزهای ناتو، غرب را مجبور به تعامل مجدد با مسکوی قوی‌تر خواهد کرد.

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما