سید حسن خمینی: کل حاکمیت با شجاعت به اصلاح و جراحی ساختارها تن دهد
جماران: سید حسن خمینی با اشاره به وضعیت بد اقتصادی جامعه و غیرقابل تشکیک خواندن آن، گفت: بخشی از این وضع به سست شدن ریشه های معنوی و بخش دیگر به طمع ورزی، فقر، تبعیض و تسری بیماری فساد برمیگردد. اگر با چند فاسد برخورد نشود، کم کم سایرین فاسد خواهند شد، چرا که وقتی یک شیشه شکسته باشد، سایرین هم تشویق شده و به آن سنگ خواهند زد. به سبب فشارهای بیرونی و اشکال ساختارهای درونی که باید کل حاکمیت با شجاعت به اصلاح و جراحی آن تن دهند، این معضلات در کشور وجود دارد.
حجتالاسلام والمسلمین سید حسن خمینی در این دیدار طی سخنانی با اشاره به سابقه شکل گیری تعزیرات حکومتی در دهه ۶۰، گفت: فساد اقتصادی ریشه در خصلت «طمع» آدمیزاد دارد. معمولا انسان طمع به افزایش مال دارد و به سمت هر کاری میرود که او را به این هدف برساند. برای مقابله با این ویژگی گاهی عوامل اقتضایی از بین برده میشود و گاهی هم از طریق ایجاد مانع با آن مقابله می شود. امام شخصیتی بود که اقتضائات را از بین برد و با اثر معنوی خویش، انسان ها را بهتر کرد. لذا انسان ها در آن دوران نه تنها مال اندوزی نمیکردند، بلکه آن را برای جبهه ها میبخشیدند. البته در نگاه کلی، این ویژگی انقلاب هاست که انسان ها را دگرگون میکند.
وی با اشاره به نقش اساسی مردم در عرصه های مختلف امنیتی و اجتماعی در اوایل انقلاب گفت: کودتای نوژه را مادر یک خلبان لو داد. اگر تحول در مردم ایجاد شود، نیاز به داغ و درفش نیست. از همین رو باید ابتدا سراغ از میان بردن زمینه های آن طمعها رفت. اما اگر به طور کامل موفق به این کار نشدیم، ایجاد مانع لازم میشود. موانع نیز دو گونه است؛ گونه ای از موانع، قانونی و همان کنترل های رسمی است و گونه دیگری موانع، ساختاری است. چرخه صحیح عرضه و تقاضا جزو این گروه دوم از موانع است. اگر تولید در داخل تنظیم شود، قاچاق هم کمتر خواهد شد. البته نهایتاً مشکل به طور کامل حل نخواهد شد و به خصوص با توجه به یارانه هایی که دولت میدهد وجود یک ساختار برای مقابله با طمع ورزی ها لازم است.
سید حسن خمینی با اشاره به وضعیت بد اقتصادی جامعه و غیرقابل تشکیک خواندن آن، گفت: بخشی از این وضع به سست شدن ریشه های معنوی و بخش دیگر به طمع ورزی، فقر، تبعیض و تسری بیماری فساد برمیگردد. اگر با چند فاسد برخورد نشود، کم کم سایرین فاسد خواهند شد، چرا که وقتی یک شیشه شکسته باشد، سایرین هم تشویق شده و به آن سنگ خواهند زد. به سبب فشارهای بیرونی و اشکال ساختارهای درونی که باید کل حاکمیت با شجاعت به اصلاح و جراحی آن تن دهند، این معضلات در کشور وجود دارد. البته در نهایت برای حل بخشی از مشکل باید به روش های قانونی همچون تعزیرات متوسل شد. ولی وقتی ابعاد ارزشی و ساختاری تضعیف شود، بار عمده ای بر دوش دستگاههایی چون تعزیرات میافتد که این تحمیل، منصفانه نیست و طبعاً مسئولیت زیادی را ایجاد خواهد کرد. البته درون این مجموعه نیز باید نظارت وجود داشته باشد .
وی در پایان گفت: فشار زیادی روی جامعه وجود دارد که بخش عمده آن به دلیل ضعف بازوهای معنوی و ساختاری است.
دیدگاه تان را بنویسید