آمریکا برای متوقف کردن یمنیها دست به دامن چین شد
دولت «جو بایدن»، رئیسجمهور آمریکا خواستار مداخله چین برای مهار حملات یمنیها در دریای سرخ شده است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، یک روزنامه انگلیسی به نقل از مقامهای آمریکایی گزارش داده دولت «جو بایدن» خواستار مداخله چین برای مهار حملات یمنیها در دریای سرخ شده است.
مقامهای آمریکایی به روزنامه فایننشالتایمز گفتند ایالات متحده در سه ماه گذشته بارها از مقامهای چین خواسته ایران را مجاب کند تا مانع از حملات یمنیها به کشتیها در دریای سرخ و تنگه بابالمندب شوند.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید و معاون او «جان فاینر» در دیدارهایی که در ماه جاری با «لیو جیانچائو»، رئیس بخش ارتباطات بینالمللی اداره حزب کمونیست چین داشتهاند این موضوع را با وی مطرح کردهاند.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا هم این موضوع را با همتای چینی خود مطرح کرده است. مقامهای آمریکایی میگویند شواهد اندکی وجود دارد که نشان دهد چین در این خصوص ایران را تحت فشار قرار داده باشد.
این خبر در شرایطی منتشر شده که حملات آمریکا و انگلیس تا کنون موفقیتی در عملیاتهای ارتش یمن علیه کشتیهای اسرائیلی کسب نکرده است. یک نشریه آمریکایی چند روز پیش در تحلیلی حملات آمریکا و انگلیس در یمن را «نمادین» دانسته و به توضیح درباره دلایل بیاثر بودن این حملات پرداخته است.
نشریه نیوزویک به نقل از کارشناسان نوشته «حملات تلافیجویانه» توسط ارتش ایالات متحده و انگلیس علیه یمنیها در روز پنجشنبه به عنوان عامل بازدارنده علیه این گروه عمل نخواهد کرد و در عوض احتمال تشدید جنگ در خاورمیانه را به همراه خواهد داشت.
رئیسجمهور آمریکا در بیانیهای بعد از نخستین حملات آمریکا و انگلیس به یمن مدعی شده بود: «من برای صدور دستور حملات بیشتر برای محافظت از مردممان و تضمین آزادی تجارت بینالمللی در صورت لزوم تردید به خود راه نخواهم داد.»
بیشتر بخوانید
تلآویو در منگنه مقاومت یمن و لبنان
لندن: از زمان آغاز حملات به یمن 12 عملیات دیگر علیه کشتیها صورت گرفته است
آمریکا برای حملات متجاوزانهاش در یمن نام تعیین کرد
نیوزویک نوشته یمنیها بعد از این حملات با موضع تدافعی به اقدام آمریکا و انگلیس واکنش نشان دادند و معاون وزیر اطلاعرسانی آنها به نیوزویک گفت که به هر گونه حمله «با تمام قوا و اراده» پاسخ خواهد داد.
«فاری المسلمی»، از تحلیلگران اندیشکده چتمهاوس در انگلیس گفت که حملات انجامشده تا حد زیادی نمادین بودهاند زیرا مناطقی که هدف حمله قرار گرفتند تنها بخش کوچکی از توانمندیهای نظامی و تسلیحاتی یمنیها، به ویژه تسلیحات دریایی آنها است.
المسلمی به نیوزویک گفت: «[یمنیها] از آن چیزی که هر کسی قادر است به آن اذعان کند بسیار زبردستتر، آمادهتر و مجهزترند. آنها موشکها و فناوریهای تسلیحاتیای دارند که پایگاههای ارتش آمریکا در خلیج فارس را در تیررس قرار میدهد.»
این نویسنده و پژوهشگر که اصالتاً یمنی است علاوه بر این تصریح کرد که حملات آمریکا و انگلیس مانع از انجام حملات بیشتر توسط یمنیها در دریای سرخ نخواهند شد.
او گفت: «اگر [حملات] قرار است اثری داشته باشند کاملاً بر عکس خواهد بود. آنها حملاتشان را به کشتیهای آمریکایی و انگلیسی و پایگاه های آنها در سراسر شبهجزیره عرب گسترش خواهند داد.»
فائز جرجس، استاد بخش سیاستهای خاورمیانه و روابط بینالملل در دانشکده اقتصاد و علوم سیاسی لندن ضمن موافقت با این تحلیل گفت که حملات آمریکا و انگلیس مانع از اقدامات یمنیها در دریای سرخ نخواهند شد.
جرجس به نیوزویک گفت: «دولت بایدن مرتب میگوید که خواستار افزایش دامنه درگیریها به فراسوی غزه نیست اما درگیریها همین الان تشدید شدهاند و رو به شدت گذاشتن هستند.»
وی اضافه کرد: «چیزی که ما الان شاهد آن هستیم یک درگیری خفیف است که قابلیت تشدید و تبدیل شدن به یک درگیری تمامعیار منطقهای را دارد. این چیزی است که بایدن خواستار آن نیست.»
این استاد دانشگاه در ادامه همچنین اضافه کرد که یمنیها «دارای قابلیت بسیار بالایی» برای انجام مینگذاری در دریای سرخ هستند و ایالات متحده به خوبی به این موضوع واقف است.
جرجس همچنین تصریح کرد: «در روزهای آینده، در هفتههای آینده حوثیها (ارتش یمن) با حمایت ایران حملات خودشان به خطوط کشتیرانی در دریای سرخ را شدت خواهند بخشید.»
او اضافه کرد تنها راه برای جلوگیری از تبدیل شدن درگیریها در سطح منطقه این خواهد بود که دولت بایدن از آتشبس حمایت کند و این کاری است که کاخ سفید خواستار آن نیست.
دیدگاه تان را بنویسید