رفیع پور: معدوم سازی 14 میلیون مرغ تخمگذار و بومی در سال 96
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
علیرضا رفیعی پور رییس سازمان دامپزشکی کشور امروز چهارشنبه 13 دی در نشست خبری اظهار کرد: آنفلوانزای فوق حاد پرندگان بومی کشور ما نیست اما برخی کانون های پرورشی ما را درگیر کرده است. کشورهای پیشرفته اروپایی، آسیای شرقی، چین، ژاپن و کره جنوبی نیز با این بیماری درگیرند.
به گزارش نامه نیوز، رییس سازمان دامپزشکی کشور گفت: از شهریورماه پارسال بیماری در ایران شدت گرفت و شیوع کنونی این بیماری ادامه بیماری آنفلوانزای مرغی پارسال است.
به گفته وی، در تیر و مردادماه نیز سه مورد گزارش بیماری آنفلوانزای مرغی داشته ایم که این بیماری در فصل سرما شدت می گیرد.
رییس سازمان دامپزشکی کشور درباره بروز سویه جدید آنفلوانزای مرغی مشترک بین انسان و طیور ابراز نگرانی کرد و افزود: در صورت تلاقی سویه های مختلف احتمال جهش ژنی این بیماری در حوزه انسانی نیز وجود دارد که می تواند خطر ساز باشد و این موضوع را هنوز رد نمی کنیم.
«در گذشته نیز سویه H1N1 که آنفلوانزای فوق حاد پرندگان مشترک بین انسان و طیور است وجود داشت اما ویروس آنفلوانزای مرغی فعلی H1N5 و H1N8 است».
وی استان های پرخطر را مازندران، تهران، ملارد، قم و آذربایجان اعلام کرد که اکنون نیز جزو استان های پرخطر به شمار می روند.
رفیعی پور هشدار داد در صورت همه گیری این بیماری تا 20هزار میلیارد ریال خسارت وارد می شود.
رفیعی پور گفت: سویه های فعلی آنفلوانزای مرغی خطری برای انسان ندارند؛ زیرا زمان معدم سازی هر واحد مرغی هیچ محموله و ابزاری از جمله شانه تخم مرغ و خوراک از واحدها خارج نمی شود که مردم نگران شیوع آن و واگیری آن به انسان باشند.
وی ادامه داد: مردم با پخت کامل مرغ و تخم مرغ می توانند بدون هیچ نگرانی این محصولات را مصرف کنند.
رییس سازمان دامپزشکی کشور گفت: امسال دولت بخشی از مصوبه یک هزار میلیارد ریالی حوزه مبارزه با بیماری های مربوط به پارسال را تخصیص داد و 300 میلیارد ریال از محل اسناد خزانه ملی در ابتدای سال اختصاص یافت.
به گفته وی، دیروز 200 میلیارد ریال دیگر به شکل نقدی پرداخت شد. در مجموع 500 میلیارد ریال تامین شده است که 35 درصد آن به شکل غرامت به مرغداران پرداخت می شود.
منبع: ایلنا
دیدگاه تان را بنویسید